Prezident SR Peter Pellegrini odcestuje do Nemecka na oficiálnu návštevu

NETKY.SK • 23 Október 2024, 17:58 • 2 min
Prezident SR Peter Pellegrini odcestuje do Nemecka na oficiálnu návštevu

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini sa vo štvrtok 24. októbra 2024 zúčastní oficiálnej návštevy Nemeckej spolkovej republiky. Počas tejto návštevy sa stretne s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom a prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom, pričom sa zameria na posilnenie bilaterálnych vzťahov a diskusiu o dôležitých európskych témach. Na záver svojho pobytu položí kyticu k pamätníku príspevku krajín V4 k pádu Berlínskeho múru.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini sa vo štvrtok 24. októbra 2024 chystá na oficiálnu návštevu Nemeckej spolkovej republiky. Hlavným cieľom jeho cesty do Berlína je posilniť bilaterálne vzťahy medzi oboma krajinami a prediskutovať dôležité otázky v rámci európskej agendy.

Návšteva sa začne stretnutím s nemeckým spolkovým kancelárom Olafom Scholzom, ktorý prezidenta Pellegriniho prijme na úvod rokovaní. Po tomto stretnutí sa Pellegrini stretne s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom, ktorý ho privíta na zámku Bellevue s vojenskými poctami.

Okrem oficiálnych rokovaní sa prezident Pellegrini plánuje zúčastniť aj na spoločnom obede so slovenskými krajanmi žijúcimi v Nemecku. Tento krok podčiarkuje dôležitosť komunity Slovákov v Nemecku a ich prínos k rozvoju bilaterálnych vzťahov.

Na záver svojej návštevy sa prezident Pellegrini pokloní pamiatke obetí a významu spolupráce krajín V4 pri páde Berlínskeho múru, keď položí kyticu k pamätníku, ktorý tento historický moment pripomína.

Cieľom tejto návštevy je nielen posilniť diplomaciu medzi Slovenskom a Nemeckom, ale aj vytvoriť priestor na diskusiu o aktuálnych témach, ako sú hospodárske vzťahy, bezpečnostné otázky a spolupráca v oblasti kultúry a vzdelávania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Kancelária prezidenta SR, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies