Štátny tajomník Eštok odcestoval na pracovnú návštevu Brazílie

NETKY.SK • 24 Október 2024, 13:10 • 2 min
Štátny tajomník Eštok odcestoval na pracovnú návštevu Brazílie

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok odcestoval do Brazílie, kde 25. októbra 2024 absolvuje bilaterálne politické konzultácie so zástupkyňou ministra zahraničných vecí Brazílie a generálnou tajomníčkou Mariou Laurou da Rochou.

slovakia

left justify in out

Partneri budú hovoriť o rozvoji bilaterálnej spolupráce vrátane podpory hospodárskej výmeny, o regionálnom dianí aj globálnom vývoji. Hlavnou témou bude tiež príprava návštevy predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica v Brazílii, ktorá bude historicky prvou oficiálnou návštevou slovenského premiéra v regióne Južnej Ameriky a tiež samotnej Brazílie.

Štátny tajomník M. Eštok absolvuje zároveň rokovanie so zástupcami Ministerstva zahraničných vecí Brazílie, brazílskej Národnej konfederácie priemyslu, ako aj investičnej agentúry APEX. Slovenský vývoz do Brazílie vlani vzrástol v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 20 %, diskusia sa preto zameria na ďalšie možnosti posilnenia ekonomickej spolupráce oboch štátov v rôznych sektoroch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: Facebook / Stála misia SR pri Rade Európy (archívna foto)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies