Šípkarske Majstrovstvá Európy 2024 sú tu! Kde môžu Slováci sledovať súboj najväčších hviezd? +VIDEO

NETKY.SK • 24 Október 2024, 18:22 • 2 min
Šípkarske Majstrovstvá Európy 2024 sú tu! Kde môžu Slováci sledovať súboj najväčších hviezd? +VIDEO

Bol potvrdený program prvého kola Šípkarských Majstrovstiev Európy Machineseeker 2024, v ktorom sa vo štvrtok večer v Dortmunde predstaví päť bývalých majstrov sveta PDC (Profesionálna šípkarská korporácia).

slovakia

left justify in out

Majstrovstvá Európy v šípkach sa začínajú práve dnešným dňom, pričom Luke Littler sa na turnaji predstaví po prvýkrát. Sedemnásťročná senzácia, ktorá si doteraz užívala búrlivý rok 2024, získala množstvo titulov vrátane Premier League.

Po sklamaní zo semifinále v Prahe minulý týždeň bude dúfať, že európske turné zakončí ďalším veľkým víťazstvom. V hre sú aj Luke Humphries, Michael van Gerwen a Michael Smith. Obhajca titulu Peter Wright bude dúfať, že v Nemecku získa svoj tretí titul.

Podujatie s dotáciou 600 000 libier, na ktorom sa zúčastní 32 najlepších hráčov z rebríčka European Tour 2024, sa uskutoční v hale Westfalenhalle od 24. do 27. októbra a najväčšie mená tohto športu budú bojovať o televízne striebro.

Štvornásobný majster Európy Michael van Gerwen nastúpi proti domácemu favoritovi Gabrielovi Clemensovi v šiestom zápase štvrtkového večera, zatiaľ čo štvrtý nasadený Dave Chisnall sa stretne so svetovou dvojkou Michaelom Smithom.

Na domácej pôde bude najvyššie nasadeným hráčom nemecká jednotka Martin Schindler, ktorý v roku 2024 získal dva tituly na European Tour. Šampión Masters Stephen Bunting hrá s dvojnásobným majstrom sveta Garym Andersonom v ďalšom súboji ťažkých váh, zatiaľ čo šampión z roku 2022 Ross Smith nastúpi proti Lukovi Woodhouseovi. Vicemajster sveta z roku 2019 Gerwyn Price otvorí svoju výzvu proti Darylovi Gurneymu,

Svetová jednotka Luke Humphries a ďalšie veľké mená ako Michael Smith, Gary Anderson či Gerwyn Price budú bojovať o postup. Tínedžerská senzácia Luke Littler sa stretne s bývalým šampiónom UK Open Andrewom Gildingom. Zvyšní hráči nastúpia v sobotňajšom druhom kole a šampionát vyvrcholí v nedeľnom finále.

Šípkarské Majstrovstvá Európy Machineseeker budú vysielané naživo prostredníctvom platformy Voyo Maximum, a celé podujatie začína už dnes o 18:55.

obrazok
Luke Humphries
Zdroj: X/Luke Humphries
obrazok
Michael van Gerwen A Luke Littler alebo skřet chytil pod krk bratranca Bilba Pytlíka. Dvaja superhráči ktorý nám predvedú parádnu show
Zdroj: X/Michael van Gerven
obrazok
Peter Wright, 2-násobný, World Darts Champion 20/22
Zdroj: X/Peter Wright


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: PDC, The Sun, Foto: X/PDC Darts
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies