V Indii sa zrútila vodná nádrž, 3 robotníci zahynuli a 7 bolo zranených + VIDEO

NETKY.SK • 24 Október 2024, 18:48 • 2 min
V Indii sa zrútila vodná nádrž, 3 robotníci zahynuli a 7 bolo zranených + VIDEO

NAÍ DILLÍ - Najmenej traja robotníci vo štvrtok zahynuli a sedem ďalších utrpelo zranenia po zrútení vodnej nádrže v západoindickom štáte Maháraštra, informovala polícia.

slovakia

left justify in out

Nádrž na vodu sa zrútila v pracovnom tábore v oblasti Bhosari v mestečku Pimpri Chinchwad v okrese Pune, približne 135 km juhovýchodne od Bombaja, hlavného mesta štátu Maháraštra.

Podľa polície sa robotníci v čase zrútenia nádrže kúpali pod ňou.

Polícia má podozrenie, že nádrž na vodu sa zrútila pravdepodobne v dôsledku tlaku vody, ktorý spôsobil prasknutie stien nádrže.

Okamžite po nehode sa na miesto vybrali pracovníci oddelenia pre riešenie katastrof, polície a hasičskej a záchrannej služby, aby vykonali záchranné práce.

V utorok zahynulo osem ľudí a mnoho ďalších utrpelo zranenia po zrútení rozostavanej budovy v juhoindickom meste Bengalúru.

Smrteľné nehody spôsobené zlyhávajúcou infraštruktúrou, či už novou alebo starou, sú v Indii bežné. Stavební odborníci obviňujú laxnú administratívu a korupciu v Indii z nedodržiavania stavebných pravidiel, ktoré často vedú k používaniu nekvalitných materiálov, nedostatočnému dohľadu a nízkym bezpečnostným štandardom pre pracovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: India TV / PTI
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies