Stredoškoláci navrhli aplikácie na podporu zdravia v digitálnom prostredí: Zvíťazila aplikácia Eduwell

NETKY.SK • 25 Október 2024, 15:38 • 2 min
Stredoškoláci navrhli aplikácie na podporu zdravia v digitálnom prostredí: Zvíťazila aplikácia Eduwell

BRATISLAVA - Slovenskí stredoškoláci prišli s inovatívnymi riešeniami na zlepšenie fyzického, mentálneho a sociálneho zdravia v digitálnom svete. V rámci súťaže JA Citi Innovation Camp zvíťazila aplikácia Eduwell, ktorá odmeňuje študentov za pohyb a študijné úspechy. Ďalšie návrhy sa zamerali na zdieľanie záujmov medzi spolužiakmi či na školské piatky bez skúšania a testov.

slovakia

left justify in out

Študenti slovenských stredných škôl predstavili originálne návrhy na podporu fyzického, mentálneho a sociálneho zdravia v digitálnom prostredí. Svoje nápady vypracovali v rámci súťaže JA Citi Innovation Camp, organizovanej neziskovou organizáciou Junior Achievement (JA) Slovensko.

Víťazný tím zaujal porotu návrhom aplikácie Eduwell, ktorá sleduje čas, ktorý študenti trávia na mobilných zariadeniach. Aplikácia zároveň odmeňuje žiakov za aktivity zamerané na zdravie a pohyb a za ich študijné úspechy.

Na druhom mieste sa umiestnil tím s návrhom komunitného kalendára, ktorý by bol súčasťou aplikácie EduPage. Kalendár by žiakom poskytol platformu na zdieľanie záujmov a plánovanie stretnutí počas prestávok, čím by podporil budovanie školských vzťahov a komunitného ducha.

Tretí tím zaujal nápadom na zavedenie "flextime," ktorý by zahŕňal školské piatky bez skúšania a testov. Takýto prístup by mal za cieľ znížiť stres medzi študentmi a vytvoriť priestor pre uvoľnenejšiu atmosféru na konci školského týždňa.

Do súťaže sa mohli zapojiť stredoškoláci z programu Aplikovaná ekonómia, známeho tiež ako Študentská firma, ktorý rozvíja manažérske a organizačné schopnosti mladých. JA Slovensko tento program na Slovensku ponúka už od roku 1992, pričom umožňuje študentom premeniť svoje nápady na konkrétne projekty a testovať ich v reálnom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: JA Slovensko, n.o., Foto: FB/JA Slovensko, n.o.
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies