Ministerstvo vnútra: Úspechy v boji proti nelegálnej migrácii a vnútorným konfliktom v polícii +VIDEO

NETKY.SK • 25 Október 2024, 16:15 • 2 min
Ministerstvo vnútra: Úspechy v boji proti nelegálnej migrácii a vnútorným konfliktom v polícii +VIDEO

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vyhlásil na tlačovej besede, že jeho rezort dosiahol významné úspechy, vrátane ukončenia vnútorných konfliktov v polícii a 95-percentného poklesu nelegálnej migrácie. Medzi ďalšie opatrenia patrí zavedenie stabilizačných príspevkov pre policajtov a plány na vybudovanie nových klientskych centier a podporu dobrovoľných hasičov.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, vedené Matúšom Šutajom Eštokom z Hlasu-SD, sa za rok svojho pôsobenia vo vláde môže pochváliť niekoľkými významnými úspechmi. Medzi nimi vyniká ukončenie vnútorných konfliktov v polícii a významný pokles nelegálnej migrácie.

Na piatkovej tlačovej besede minister zdôraznil, že spolupráca medzi bezpečnostnými zložkami, ako sú Slovenská informačná služba, Národný bezpečnostný úrad, Vojenské spravodajstvo a Policajný zbor, dosiahla najvyššiu úroveň za posledných 30 rokov.

Minister Šutaj Eštok tiež označil zastavenie nelegálnej migrácie za druhý najväčší úspech rezortu. Od nástupu vlády došlo k viac ako 95-percentnému poklesu nelegálnej migrácie. Minister podčiarkol, že tento fenomén nie je len otázkou dodržiavania ľudských práv, ale skôr obchodným biznisom pre pašerákov, ktorý so sebou prináša značné bezpečnostné riziká.

Rezort vnútra sa taktiež zameral na zlepšenie podmienok pre policajtov. V rámci toho bol prijatý stabilizačný príspevok vo výške 5 000 eur, ako aj zvýšenie príspevku na bývanie o 100 eur, ktorý sa od budúceho roka zvýši v priemere o ďalších 200 eur. Tieto opatrenia majú za cieľ zlepšiť pracovné podmienky a motiváciu policajtov.

Na najbližší rok minister stanovil ďalšie ambiciózne ciele. Medzi nimi patrí vybudovanie nových klientskych centier, predstavenie nového konceptu krízového riadenia, dovybavenie hasičského zboru a podpora dobrovoľných hasičov.

Ministerstvo sa tak aj naďalej sústredí na posilnenie bezpečnostnej situácie v krajine a na vytváranie lepších podmienok pre pracovníkov v oblasti bezpečnosti. Tieto iniciatívy by mali prispieť k efektívnejšiemu fungovaniu a vyššej bezpečnosti na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MV SR, Foto: FB/Ministerstvo vnútra SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies