Suroviny pre 4 osoby: 8 plátkov bravčového stehna, 1 kg kyslej kapusty, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, rascu, mleté čierne korenie, 1 PL hladkej múky, olej.
Príprava:
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak pokrájame, orestujeme na oleji. Pridáme vyžmýkanú kapustu, soľ, rascu, trošku korenia a udusíme. Na mäso uložíme kôpky kapusty, zrolujeme a konce upevníme špáradlami. Opečieme zo všetkých strán na oleji. Závitky vyberieme. Do výpeku pridáme hladkú múku a vylejeme do zvyšnej kapusty. Závitky položíme na tanieri na kapustu a ako prílohu podávame varené zemiaky.
Čas prípravy: 80 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies