Špargľová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 700 g očistenej špargle, 5 ks očistených zemiakov, 1 syr v črievku, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať, 250 ml smotany na varenie,
Príprava:
Očistené a pokrájané zemiaky a špargľu uvaríme v slanej vode. Pridáme syr, bujón, necháme prevrieť a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém. Prilejeme smotanu, ochutíme vegetou, mletým korením, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opečenými krutónmi.
Bravčové mäso na pekáči.
Suroviny pre 4 osoby:
4 plátky bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, horčica, 1 kg zemiakov, šľahačková smotana,
Príprava:
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, uložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme. Keď je takmer mäkké, uložíme naň očistené zemiaky nakrájané na tenké kolieska, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a dopečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies