Paradajková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 4 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 2 klinčeky, nové korenie, 1 ČL soli, 1 hrsť cukru, 500 g paradajkového pretlaku, syr na strúhanie,
Príprava:
Z oleja a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Rozvaríme, pridáme bobkový list, klinčeky, nové korenie, soľ, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom prilejeme paradajkový pretlak a vody toľko, aby mala polievka správnu hustotu. Necháme zovrieť a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom.
Jogurtové rezne.
Suroviny pre 4 osoby:
8 kuracích rezňov, 1 biely jogurt, 2 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie,
Príprava:
Z jogurtu, vajec, prelisovaného cesnaku, trochu soli a mletého čierneho korenia si pripravíme marinádu. Rezne naklepeme, ponoríme do pripravenej zmesi a odložíme aspoň na hodinu do chladničky. Obaľujeme v strúhanke, vyprážame z oboch strán na oleji. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a zeleninový šalát.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies