Mrkvová polievka s haluškami. Suroviny pre 4 osoby: 4 väčšie mrkvy, 1 smotana na varenie, 1 bujón, 1 vajíčko, maslo Halušky: hrubá múka, vajíčko, petržlenová vňať, soľ, voda
Príprava:
Na masle orestujeme na kolieska nakrájanú mrkvu, zalejeme asi 1 litrom vody, pridáme bujón a uvaríme. Keď je mrkva uvarená, rozmixujeme, pridáme smotanu. Z uvedených surovín si pripravíme cesto na halušky, ktoré dávame lyžičkou priamo do vriacej polievky. Na záver pridáme rozhabarkované vajíčko.
Šťavnaté karé.
Suroviny pre 4 osoby:
8 rezňov z karé, 4 vajcia, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, strúhanku, olej soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mletá paprika
Príprava:
Rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme najprv v strúhanke, potom vo vajíčku a prudko opečieme na oleji. Vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme soľ, korenie, vegetu, mletú papriku, prilejeme asi 2 dcl vody a necháme prevrieť. Mäso uložíme do zapekacej misy, podlejeme pripraveným výpekom a v rúre dusíme asi 30 minút.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies