63-ročná babička dvíha bez problémov 125-kilogramové činky. K svojmu koníčku prišla náhodou + VIDEO

NETKY.SK • 6 Máj 2024, 11:50 • 2 min
63-ročná babička dvíha bez problémov 125-kilogramové činky. K svojmu koníčku prišla náhodou + VIDEO

LONDÝN - Martine Baronsová z Veľkej Británie dvíha ťažké váhy len niekoľko mesiacov a už uspela na majstrovstvách Európy, kde predbehla ženy vo svojej vekovej kategórii, ktoré sa tomuto športu venujú už roky.

slovakia

left justify in out

Za všetko môže náhoda. "Raz som to skúsila a odvtedy som sa do ťažkej váhy zamilovala," povedala.

Martine pracuje vo výskumnom ústave a občas chodí do fitnescentra, aby "vypustila paru" a vyčistila si hlavu. Jedného dňa si chcela vyskúšať dvíhanie činky s ťažkou váhou a spolu s trénerom bola prekvapená, koľko toho zdvihla a ako ju to bavilo. Preto sa rozhodla, že sa tomuto športu bude venovať častejšie.

"Teraz trénujem trikrát týždenne. Je to neuveriteľne uspokojujúce, sama som bola veľmi prekvapená, koľko dokážem zdvihnúť," povedala babička štyroch detí.

Bez problémov dvíha 125 kilogramov a na súťažiach získava jednu zlatú medailu za druhou. Jej záľuba bola veľkým prekvapením pre jej rodinu, ktorá ju vždy považovala za krehkú babičku, ktorá rada cvičí, ale so športom to rozhodne nepreháňa.

Martine tvrdí, že nikdy nie je neskoro začať sa venovať športu, ktorý ste doteraz sledovali len v televízii. "Ak sa do niečoho pustíte s láskou a odhodlaním, myslím si, že dokážete nemožné. U mňa je to podľa mňa aj genetika, pretože na svoj vek veľa zdvíham a moja babička bola fit až do vysokého veku. Som tiež veľmi súťaživá, takže keď mám niečo prekonať, idem do toho po hlave a kým sa mi to nepodarí, nepustím sa toho," dodala. V lete ju čakajú ďalšie majstrovstvá vo Fínsku, na ktoré sa pripravuje a dúfa, že opäť uspeje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Daily Star, Foto: Martine Barons / instagram.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies