Británia zaradila Slovensko do červenej zóny

NETKY.SK • 24 September 2020, 20:37 • 2 min
Británia zaradila Slovensko do červenej zóny

LONDÝN/BRATISLAVA - Spojené kráľovstvo zaradilo Slovensko, Dánsko, Island a karibský ostrov Curacao v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 na zoznam rizikových krajín. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica Sky News.

slovakia

left justify in out

Nové pravidlá pre zahraničných cestujúcich

Opatrenie znamená, že cestujúci, ktorí sa z týchto krajín vrátia do Spojeného kráľovstva od 4.00 h (5.00 h SEČ) v sobotu (26. 9.), budú musieť absolvovať dvojtýždňovú domácu karanténu. 

 

img

 

Za jej porušenie bude - až na malú skupinu výnimiek - hroziť pokuta vo výške najmenej 1000 libier (1096 eur).

 

Podľa čoho Briti postupovali?

Cieľom tzv. "červeného zoznamu" vypracovaného britskou vládou je zastavenie šírenia sa nového druhu koronavírusu z krajín s vysokým nárastom počtu infekcií. Britská vláda aktualizuje svoj cestovný karanténny zoznam okrem iného na základe toho, či týždenný prírastok infekcií v danej krajine prevyšuje 20 prípadov na 100 000 obyvateľov.

 

img

 

Británia je v rekordných negatívnch číslach

Zo zoznamu zároveň nevyradili žiadnu krajinu, potvrdil britský minister dopravy Grant Shapps. Spojené kráľovstvo dnes zaznamenalo vôbec najvyšší denný prírastok nakazených osôb (6634), pričom ochoreniu COVID-19 podľahlo ďalších 40 pacientov, uvádza Sky News.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies