Fico sa vyjadril ohľadom rozšírenia spolupráce opozičných strán

NETKY.SK • 11 November 2019, 15:43 • 2 min
Fico sa vyjadril ohľadom rozšírenia spolupráce opozičných strán

BRATISLAVA - Spájanie opozičných strán v prostredníctvom dohody o neútočení považuje predseda vládneho Smeru-SD Robert Fico za spôsob ochrany pred sebadeštrukciou týchto strán. Vyhlásil, že opoziční lídri nemôžu na seba útočiť. Opiera sa o to, že každý z týchto politických lídrov má za sebou mnoho káuz.

slovakia

left justify in out

Fico vyzval predsedu mimoparlamentnej strany Za ľudí Andreja Kisku, aby vysvetlil údajný vzťah so šéfom podtatranského podsvetia. "Aký bol jeho vzťah k šéfovi podtatranského podsvetia, pánovi Žembovi, pokiaľ ide o kšeftovanie s pozemkami pod Tatrami?" pýtal sa na tlačovej konferencii.

 

img

 

Šéf Smeru-SD okrem toho vytkol opozičným lídrom ďalšie prípady, ako napríklad kauzu lídra mimoparlamentnej koalície Progresívne Slovensko (PS)/Spolu Michala Trubana v súvislosti s drogami, programového lídra PS/Spolu Miroslava Beblavého spomínal v súvislosti s kauzou Gorila, keďže Beblavý bol štátnym tajomníkom v čase druhej Dzurindovej vlády.

 

img

 

Fico vyzval aj médiá, aby venovali svoju energiu voči lídrom strán, ktoré sú súčasťou dohody. Osobitným prístupom k Smeru-SD a k ostatným stranám škodia podľa neho tomuto štátu. 

 

Fico okrem iného škonštatoval, že Smer-SD je jasná demokratická ľavica a nikdy nemôže spolupracovať s extrémizmom. "Sme jasne hodnotovo orientovaná strana. Môže ísť Smer do vlády s niekým, kto je proti EÚ? Nemôže. Môže ísť do vlády s niekým, kto má iný pohľad na SNP? Nemôže. Môže ísť do vlády s niekým, kto má iný pohľad na sociálny štát? Nemôže," reagoval Fico na otázku, či vie vylúčiť povolebnú spoluprácu s ĽSNS.

 

img

 

Dodal však, že každá zvolená strana v parlamente je legitímnou stranou. Dohodu o neútočení v lete podpísali mimoparlamentné KDH a koalícia PS-Spolu. V dnešných hodinách sa k nej pridala strana Za ľudí. Dohoda obsahuje dva konkrétne záväzky.

 

img

 

Strany sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády. Po novom obsahuje aj vylúčenie povolebnej spolupráce so Smerom-SD, SNS a extrémistami.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies