LA Kings povolali pred play off do prvého tímu Hrenáka

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 09:20 • 2 min
LA Kings povolali pred play off do prvého tímu Hrenáka

LOS ANGELES - Slovenského hokejového brankára Dávida Hrenáka povolali do prvého tímu. Hrenák dostane šancu trénovať s hráčmi Los Angeles, ktorých čaká séria 1. kola play off proti Edmontonu.

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu NHL Los Angeles Kings povolalo slovenského hokejového brankára Dávida Hrenáka do prvého tímu. Informoval o tom portál sportsforecaster.com. Hrenák dostane šancu trénovať s hráčmi Los Angeles, ktorých čaká séria 1. kola play off proti Edmontonu.

 

Dvadsaťštyriročný Slovák by nemal zasiahnuť do hry. Bude pripravený naskočiť v prípade, ak by sa zranil niektorý z pravidelne chytajúcich brankárov Kings. Podľa informácií The Mayor mal pôvodne túto funkciu plniť Erik Portillo, no napokon Kings dali šancu Hrenákovi. "Králi" pred play off vsádzajú v bránkovisku na dvojicu Pheonix Copley a Joonas Korpisalo, ktorý prišiel do kalifornského tímu pred uzávierkou výmen z Columbusu.

 

Hrenák vlani odchytal po konci univerzitnej kariéry tri zápasy v AHL a odohral celý aktuálny ročník v nižšej zámorskej súťaži ECHL. V drese Greenville Swamp Rabbits absolvoval 43 stretnutí, pričom dosiahol 90,6-percentnú úspešnosť zákrokov a mal priemer 2,82 inkasovaného gólu na zápas. Kings ho draftovali v roku 2018 z celkového 144. miesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies