LA Lakers dosiahli v historickom zápase proti Indiane Pacers najvyšší počet bodov od roku 1987

NETKY.SK • 26 Marec 2024, 17:15 • 2 min
LA Lakers dosiahli v historickom zápase proti Indiane Pacers najvyšší počet bodov od roku 1987

Los Angeles Lakers v pondelok dosiahli najvyšší počet bodov za posledných 37 rokov a v súboji dvoch silných útokov zdolali Indianu Pacers 150:145.

slovakia

left justify in out

Lakers na čele so superhviezdnym duom LeBronom Jamesom a Anthonym Davisom zaznamenali štyria hráči minimálne 25 bodov, čo bol ich najvyšší bodový zisk v sezóne. Davis viedol s 36 bodmi a 16 doskokmi, pričom z poľa strieľal efektívne 15 z 21. James a Spencer Dinwiddie zaznamenali po 26 bodov, zatiaľ čo Austin Reaves 25 bodov, vrátane šiestich trestných hodov v poslednej minúte, ktoré pomohli k víťazstvu.

Podľa NBA sa títo štyria hráči stali prvým kvartetom spoluhráčov, ktorí zaznamenali viac ako 25 bodov za viac ako tri roky, a prvými spoluhráčmi Lakers, ktorým sa to podarilo od roku 1971.

Indiana viedla po prvej štvrtine o šesť bodov, potom však LA zaznamenalo bodovú explóziu a len v druhej a tretej štvrtine dalo 86 bodov. "V útoku sme boli veľmi ostrí," povedal James po zápase. "V prvej štvrtine a v prvom polčase sme mali niekoľko obratov, ale v druhom polčase sme to napravili."

Pacers mali všetkých päť hráčov základnej zostavy a celkovo osem hráčov, ktorí dosiahli dvojciferný počet bodov po tom, čo v závere štvrtej štvrtiny neuspeli. Indiana sa počas celej sezóny pýšila jedným z najlepších útokov v lige a momentálne je druhým najlepším útočníkom v lige.

"Hrali sme (s Pacers) na šampionáte (In-Season Tournament) a vieme, aký majú silný útok," povedal James. "Nikdy neprestanú hrať bez ohľadu na to, ako ďaleko sa dostanú dole alebo hore, takže je to pre nás dobré víťazstvo." Napriek voľnému priebehu zápasu Davis lamentoval nad defenzívnym výkonom svojich zverencov.

"Dovolili sme im skórovať 145 bodov, takže v obrane to bolo zlé," povedal Davis po zápase. Lakers takmer doplatili na svoju obranu, pretože Pacers sa vrátili z 19-bodovej straty a znížili náskok len na tri body, keď All-Star Tyrese Haliburton v priebehu posledných 30 sekúnd zápasu vsietil dve trojky.

"Naša druhá jednotka v druhom polčase bojovala. V tom poslednom päťminútovom úseku sa tam prvá jednotka vrátila a vzdorovito sa snažila zotrvať v zápase. V určitom momente musíte hrať absolútne perfektne, a to by bolo veľmi, veľmi ťažké," povedal Davis.

Carlisle nebol nadšený ani z rozdielov v počte faulov na oboch stranách. "Boli tam jednoducho určité veci, ktoré sa nedali prekonať. Rozdiel 27 trestných hodov je jedna z nich a rozdiel 17 faulov je druhá," povedal.

Pascal Siakam bol v polovici sezóny na čele bodovania Pacers s 36 bodmi a 12 doskokmi, Myles Turner a Andrew Nembhard prispeli 20 a 15 bodmi a Pacers klesli na 40-32, čo v súčasnosti stačí na šieste miesto vo Východnej konferencii.

Medzitým Lakers vyhrali tretí zápas v rade, čím sa posunuli na 39-32 a obsadili 9. miesto na Západe a miesto v play-in turnaji po sezóne. Lakers sa teraz vydávajú na šesťzápasový trip a budú sa snažiť zlepšiť svoje umiestnenie a zabezpečiť si automatickú miestenku do play-off, keďže sezóna sa končí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies