Na Bidenovej politickej kampani sa podieľa aj režisér Steven Spielberg. Pracuje na predvolebnej stratégii

NETKY.SK • 30 Apríl 2024, 19:34 • 2 min
Na Bidenovej politickej kampani sa podieľa aj režisér Steven Spielberg. Pracuje na predvolebnej stratégii

WASHINGTON - Na kampani amerického prezidenta Joe Bidena za znovuzvolenie do Bieleho domu sa podieľa režisér Steven Spielberg, píšu americké médiá, prvýkrát o tom informoval server Puck.

slovakia

left justify in out

Režisér podľa zdroja stanice NBC News zatiaľ neplánuje vytvoriť kampaňový film, ako urobil pre demokratického exprezidenta Baracka Obamu, ale spolupracuje na "predvolebnej stratégii" a príprave nominačného zjazdu Demokratickej strany v auguste, kde Biden podľa očakávania získa podporu svojich spolustraníkov pre novembrové volebné finále.

Známe osobnosti v pozadí

Spielberg na žiadosť serveru Deadline odmietol správy komentovať, je však dlhodobým podporovateľom súčasnej Bidenovej administratívy a už v decembri sa objavil na Bidenovej benefičnej akcii v Los Angeles spoločne s ďalšími osobnosťami americkej kultúry - herečkou a muzikantkou Barbrou Streisandovou, režisérom Robem Reinerom vydavateľom Davidom Geffenom.

Spielberg nie je vo vysokých kruhoch demokratickej strany nováčikom. Demokratickým kandidátom pre ich kampane za uplynulé desaťročia daroval stovky tisíc dolárov, uvádza analytický server OpenSecrets. Už koncom minulého storočia podporil exprezidenta Billa Clintona, ktorý podľa denníka The New York Times (NYT) v priebehu kampane aj prebýval v Spielbergovom dome v Los Angeles.

Režisér cenami ovenčených snímok ako Schindlerov zoznam (1993), séria o Indianovi Jonesovi (1981-2008) alebo najnovšieho filmu Fabelmanovi (2022) v kampani o Biely dom podporil aj Hillary Clintonovú, keď sa roku 2016 postavila proti Donaldovi Trumpovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TA3 / ČTK, Foto: parade.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies