Na bratislavskom Festivale života vystúpi pastor najväčšieho zboru na svete

NETKY.SK • 28 Marec 2024, 09:51 • 2 min
Na bratislavskom Festivale života vystúpi  pastor najväčšieho zboru na svete

Jednu z najväčších kresťanských akcií, ojedinelú svojho druhu v Strednej a Východnej Európe bude hostiť Bratislava už o pár týždňov – 14. apríla. V známej Gopass aréne sa na veľkolepom Festivale života predstaví nigérijský pastor Enoch Adeboye, ktorého zbory navštívi týždenne niekoľko miliónov veriacich.

slovakia

left justify in out

Enoch Adeboye bol na Slovensku už niekoľkokrát a vždy to bola pre krajinu a  komunitu veriacich obrovská duchovná aj spoločenská udalosť.  Ide o kazateľa s obrovskou charizmou, autoritou a zároveň pokorou, ktorý má za sebou úctyhodné duchovné dielo.

Dnes už 82-ročný Adeboye (s vitalitou 40-tnika) sa narodil v bežnej, relatívne chudobnej nigérijskej rodine, no okolie videlo, že chlapec je odmalička nadmieru bystrý, ľahko chápe, učí sa, vstrebáva do seba informácie. Enoch miloval od detstva knihy, vedu, a tak, napriek skromným pomerom rodina predala časť vecí, aby sa syn mohol dostať na najlepšie školy v krajine.

Tak sa stal Adeboye profesorom matematiky s titulmi z najprestížnejších nigérijských univerzít, s túžbou stať sa na svojej alma mater rektorom. Boh s ním však mal iné plány.

Už ako ženatý mladý muž (manželka Folu, s ktorou žije už 45 rokov a majú spolu štyri deti a niekoľko vnúčat, vystúpi na pódiu Festivalu života takisto) sa vybral so svojou jedinou dcérou po tom, čo jej lekári už nedávali žiadnu nádej na uzdravenie do miestnej cirkvi. To bol prielomový okamih v jeho živote...

Enochova dcéra bola uzdravená Božou mocou a Adeboye sa rozhodol od tej chvíle zasvätiť život a službu Bohu. V 33 rokoch – symbolicky – prebral žezlo a stal sa pastorom zboru The Redeemed Church of God v Nigérii, ktorá sa vďaka živej a citeľnej prítomnosti Boha počas zhromaždení postupne rozšírila do celého sveta.

Postupne sa stal Adeboye jednou z najväčších osobností Nigérie a Afriky. Napísal viac ako 60 kníh, z ktorých mnohé sa stali bestsellermi, vznikol o ňom film, časopis Newsweek ho zaradil medzi 50 najvplyvnejších ľudí sveta.

Vďaka činnosti jeho zborov po celom svete spoznali tisíce ľudí po celom svete Boha, zažili Jeho dotyk, boli uzdravení, oslobodení, prijali Ježiša za svojho pána. Cirkev zároveň kupuje životne dôležité drahé prístroje viacerým nemocniciam.

Dnes má Adeboyeho zbor spriaznené pobočky v 186 krajinách sveta. Do viac ako 40 000 zborov chodia týždenne milióny veriacich, ktorí sú svedkami uzdravení, oslobodení, silnej prítomnosti Ducha Svätého.

Podobne silnú atmosféru môžete očakávať aj na bratislavskom Festivale života, kde vystúpi známy pastor už po niekoľkýkrát. Veriaci môžu aj tento rok navštíviť  festival so svojimi osobnými modlitbami a potrebami, prísť si posilniť živú vieru bezprostredným stretnutím s Božou mocou, vypočuť ohnivé kázne či vypočuť si skvelé autentické dynamické gospely od černošských hudobníkov aj bratislavskej kresťanskej kapely Rockstanders.

 Na podujatí okrem kazateľa Enocha Adeboyeho vystúpi viacero ďalších rečníkov. Popri jeho manželke Folu budú hlásať Božie slovo aj pastori Leke Sanusi, Femi Popoola, Jaroslav Kříž a  Adrián Šesták.

Na Festivale života (ktorý sa okrem Bratislavy koná pravidelne aj v Londýne, New Yorku a ďalších mestách sveta) sa môžete aj tento rok tešiť na nabitú atmosféru, plnú očakávaní, nádeje, ale aj naplnených modlitieb, uzdravení fyzických či duševných. Ak chcete uprostred súčasného chaotického sveta, plného bezútešnosti zažiť poriadnu dávku Božej prítomnosti, ste vítaní!

Vstup na podujatie je zdarma, vzhľadom na predpokladaný veľký záujem (minuloročný Festival života navštívilo viac ako 3 000 ľudí) si môžete urobiť TU registráciu za 2 eurá.  

 Všetku informácie o Festivale života nájdete na https://bratislava.milost.sk/adeboye/.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Milada Uličná
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies