Na juhu Číny sa prepadla diaľnica, tragédiu neprežilo takmer 20 ľudí +VIDEO

NETKY.SK • 1 Máj 2024, 11:00 • 2 min
Na juhu Číny sa prepadla diaľnica, tragédiu neprežilo takmer 20 ľudí +VIDEO

PEKING - Najmenej 19 ľudí zahynulo pri prepade časti diaľnice na juhu Číny. Informovala o tom v stredu (1. 5.) agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá. Ďalších 30 ľudí podľa nich záchranári odviezli do nemocnice. Čínska štátna televízia CCTV uviedla, že oblasť postihli v posledných dňoch silné lejaky.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu, pri ktorom sa zrútil 17,9 metra dlhý diaľničný úsek, došlo v provincii Kuang-tung okolo 02.00 h miestneho času (utorok 20.00 SELČ), informovali úrady v meste Mej-čou.

V prepadnutej časti zostalo uväznených 18 vozidiel. „Celkovo sa incident týkal 49 ľudí, z toho 19 bolo potvrdených mŕtvych,“ oznámila televízia CCTV.

Miestne úrady v oznámení uviedli, že časť diaľnice S12 bola uzavretá v oboch smeroch a nariadili vodičom obchádzku. Provinciu zasiahla séria extrémnych poveternostných udalostí v posledných týždňoch, od smrteľných záplav až po smrteľné tornádo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Radio Television Hong Kong, Foto: Radio Television Hong Kong / Weibo
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies