Na strednom Slovensku je bez elektriny ešte zhruba 400 odberných miest

NETKY.SK • 14 Január 2019, 16:33 • 2 min
Na strednom Slovensku je bez elektriny ešte zhruba 400 odberných miest

ŽILINA - Elektrikárom zo Stredoslovenskej distribučnej (SSD) sa v posledných hodinách podarilo odstrániť väčšinu veľkých porúch a momentálne je bez elektrickej energie už iba okolo 400 odberných miest. O tom informoval hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

slovakia

left justify in out

Najväčšia porucha je podľa neho momentálne v liptovskej Kráľovej Lehote, kde je bez napájania 16 trafostaníc. "Niekoľko menších porúch zostáva ešte aj na Kysuciach. Lyžiarske stredisko Martinské hole je už v prevádzke približne od 14. hodiny," uviedol Gejdoš.

 

"Situácia je zatiaľ stabilizovaná. Naši elektrikári urobili od rána kus práce, pričom sa na mnohých odľahlých miestach museli brodiť kilometre v snehu, blate či fujavici. V lese nad kysuckou obcou Nesluša musel v pondelok dopoludnia pomáhať aj ťažný kôň. Elektrikárom vytiahol do lesa náradie potrebné na opravu vedenia vysokého napätia. Technika bola v tomto prípade bezmocná," podotkol hovorca SSD.

 

img

 

Zdôraznil, že všetci robia maximum pre to, aby mali dotknutí odberatelia obnovenú dodávku elektriny čo najskôr. "Je však nemožné predpovedať, kedy presne to bude. Všetko závisí od okolností, najmä od počasia a prístupnosti kritických miest. Predpoveď počasia nám na najbližšie hodiny a dni nepraje, preto zostávajú dispečing aj pracovníci údržby zo SSD v pohotovosti," uzavrel Gejdoš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies