Nitrianski colníci zaistili falzifikáty parfumov i falošné kartičky Pokémon

NETKY.SK • 11 Február 2023, 09:30 • 2 min
Nitrianski colníci zaistili falzifikáty parfumov i falošné kartičky Pokémon

Nitra - Colný úrad Nitra vykonal v druhej polovici roka 2022 viacero zásahov voči porušovateľom práv duševného vlastníctva rôznych známych značiek.

slovakia

left justify in out

Podľa slov hovorkyne Renáty Cebovej sa celkovo podarilo zaistiť 10.000 kusov rôzneho tovaru v hodnote presahujúcej 700.000 eur. Ako doplnila, jeden z úspešných zásahov vykonali colníci ešte v septembri, keď si vytypovali vozidlo, v ktorom sa nachádzali dve palety naložené parfumami. "Zaistených 1248 parfumov predstavovalo falzifikáty rôznych obchodných značiek v hodnote presahujúcej 130.000 eur," povedala Cebová. Podľa colníkov sú najčastejšími falošnými značkami Chanel, Chloe, Guccio Cucci, Giorgo Armani, Yes Sant Laurent, Christiano Dior a ďalšie. "Medzi novinky falzifikátov sa zaradili zadržané puzdrá na mobilné telefóny značiek Apple, Samsung, ale aj falzifikáty kartičiek Pokémon pre deti," uviedla Cebová. O osude zaisteného tovaru rozhodujú držitelia ochranných známok. Tí majú možnosť vyjadriť sa, či chcú vo veci konať a akým spôsobom. "Možnosti sú dve. Buď dohodou, keď sa tovar zlikviduje, alebo môže držiteľ ochrannej známky dať podnet na súd. Ten následne rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať," doplnila Cebová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies