Vlna prebudenia v Tampa Bay? Evanjelizácia na štadióne a hromadné krsty na pláži! + VIDEO

NETKY.SK • 6 Máj 2024, 12:00 • 2 min
Vlna prebudenia v Tampa Bay? Evanjelizácia na štadióne a hromadné krsty na pláži! + VIDEO

Hromadné krsty vodou sa stávajú znakom toho, ako Boh mocne koná medzi cirkvami v USA, uviedla kresťanská mediálna spoločnosť CBN.

slovakia

left justify in out

Cirkev Grace Family v Tampa Bay na Floride je najnovším príkladom oživenia viery v miestnej komunite. Na pláži Fort De Soto bolo nedávno pokrstených takmer 1000 mužov, žien a detí. 

Všetko sa to začalo na Veľkonočnú nedeľu, keď sa cirkev rozhodla urobiť na oslavu Kristovho zmŕtvychvstania trochu niečo iné.

Nechceli sme tradičnú veľkonočnú bohoslužbu. Chceli sme niečo, kde by sme mohli pozvať Tampu Bay, aby sa stala súčasťou najväčšej bohoslužby, akú ľudia kedy videli," povedal pre K-Love Daryl Black, pomocný pastor cirkvi.

Nevedeli sme, čo môžeme očakávať," povedal a dodal, že sa modlili, aby Boh silno konal.

Cirkev pozvala viac ako 30 000 ľudí na štadión, kde hrá americký futbal Tampa Bay Buccaneers. Štadión sa napokon naozaj hojne naplnil. Bolo úžasné vidieť, ako sa to stalo a byť súčasťou tejto skúsenosti," opísal Black.


Bývalý tréner amerického futbalu Tony Dungy sa podelil so zhromaždenými s príhovorom.

Moja mama bola učiteľkou v nedeľnej škole, takže som počul slovo o Ježišovi. Prijal som Krista do svojho života, ale žil som len ako športovec a študent," povedal.

Dostal som sa k Steelers. Mal som 21 rokov a v tíme bolo asi 15 chalanov, ktorí povedali: 'Nemôžeš to robiť len tak. Nemôžeš mať len uniformu a byť na vedľajšej koľaji. Musíš sa dostať do hry. Musíš dávať Boha na prvé miesto vo svojom živote." Vtedy som tak nejako začal meniť svoj život,“ pokračoval Dungy.

O skutočnom význame Veľkej noci hovoril vedúci pastor cirkvi Craig Altman.

Najväčším comebackom bol Ježiš Kristus, keď bol ukrižovaný a pochovaný a na tri dni bol mŕtvy. Mysleli si, že všetka nádej je stratená, ale potom ho Boh vzkriesil z mŕtvych. A to je pre nás symbolické, že Boh nás môže vzkriesiť do nového života a prináša veľa nádeje,“ povedal Altman pre miestne Fox News 13.

To, čo sa stalo potom, by sa dalo opísať ako niečo z knihy Skutkov apoštolov. Viac ako 1200 ľudí vybehlo zo svojich miest k pódiu štadióna v reakcii na výzvu odovzdať svoj život Ježišovi Kristovi.


Po celom štadióne ľudia spoznávali spasiteľnú milosť Ježiša Krista," povedal Black.

Ako reakciu na to sa cirkev rozhodla usporiadať verejný krst na pláži Fort De Soto o dva týždne neskôr.

Predstavte si to. Je nedeľa na pláži. Je krásne popoludnie a kým si to uvedomíte, tak je pláž ovládnuta ľudmi z cirkvi. Máme bohoslužbu... hovoríme o Ježišovi. Máme dobrý čas. Kričíme a chválime Boha a skôr než sa nazdáte, ľudia kráčajú do vody s celými rodinami a sú krstení,“ opísal Black.

 V ten deň takto celkom 947 ľudí formou vodného krstu obnovilo svoj život pre Ježiša Krista.


Pokrstil som toľko ľudí, že ma bolel chrbát, keď som skončil," spomína Black. Ale stálo to za to." Black dodal, že dokonca aj plážoví návštevníci odpovedali na posolstvo Ježiša Krista. Niektorí z nich sa pýtali, či sa môžu tiež dať pokrstiť.

Áno, môžete," povedal im Black. Poznáš Ježiša? Dovoľ mi, aby som ťa s ním zoznámil a hneď sa môžeš dať pokrstiť."

Black uviedol, že cirkev podporuje tých, ktorí boli pokrstení tým, že ich povzbudzuje, aby sa zúčastnili vzdelávacieho programu učeníctva. Dodal, že má pocit, že je to len začiatok väčšieho hnutia, ktoré sa pripravuje.

Prichádza vlna prebudenia. Väčšia, než akú sme kedy videli," povedal Black, Mladí ľudia naozaj chcú pravé evanjelium Ježiša Krista. Je to viac než len náboženstvo. Je to viac než len rituály. Je to skutočný vzťah."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: CBN / Talia Wise, K-Love, Fox news 13. Foto z veľkonočnej bohoslužby na štadióne. (Grace Church Tampa Bay)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies