ROLOVANÉ JAHŇACIE PLIECKO z ministerskej kuchyne.
Jahňacina k Veľkej noci neodmysliteľne patrí. Ochutnajte druhý zo série receptov od ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a šéfkuchára Georga Kostku Budeme potrebovať:
Jahňací vývar z kostí
Jahňacie pliecko
Soľ
Čierne korenie
Rozmarín
Cesnak
Červené víno
Cibuľu
Olej
Zemiaky
Cesnakový olej
Mrkvu
Šľahačkovú smotanu
Zeleninu na grilovanie
Pliecko a lopatky osolíme, okoreníme a zdusíme do mäkka s cibuľou, cesnakom rozmarínom, červeným vínom a vývarom – Pri 160 stupňoch dusíme asi 1 hodinu a 45 minút.
Mäso oberiem od kosti, zarolujeme do potravinárskej fólie a necháme vychladnúť. Následne naporciujeme na požadovanú veľkosť.
Zemiak v šupke narežeme zhora tak, aby sa vytvorili lamely. Nasolíme a potrieme cesnakovým olejom. Pečieme pri 150 stupňoch asi 50 minút.
Zatiaľ si pripravíme mrkvové pyré. Uvarenú mrkvu vymixujeme so šľahačkou v kuchynskom robote dohladka.
Podávame s grilovanou zeleninou a so zredukovaným jahňacím vývarom s červený vínom.
Dozdobíme pažítkou.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies