REPORTÁŽ: Street Gospel Tour svedčila v Nitre o skutočnom a živom Bohu, najbližšie zavíta do Petržalky

NETKY.SK • 8 Máj 2024, 08:45 • 2 min
REPORTÁŽ: Street Gospel Tour svedčila v Nitre o skutočnom a živom Bohu, najbližšie zavíta do Petržalky

V piatok 3. a v sobotu 4. mája 2024 sa v Nitre na Svätoplukovom námestí uskutočnila akcia s názvom Street Gospel Tour. Netky.sk boli pri tom a prinášajú zaujímavé novinky a postrehy viacerých rečníkov podujatia.

slovakia

left justify in out

Jedným z nich  bol Adrián Bartalos, ktorý bol aj so svojim bratom Dávidom pozvaný na túto udalosť, aby rozoberali tému zmyslu života.

„Tým, že ja aj môj brat sa venujeme projektu Let´s Talk, našim cieľom je vytvoriť platformu pre diskusiu na hlbšie otázky. Snažíme sa vytvoriť tieto diskusie na viacerých miestach v našej republike, ale najviac pôsobíme práve v Bratislave,“ predstavil zámer svojej služby na Street Gospel Tour Adrián Bartalos.

Dodal, že  zdieľajú názory a myšlienky, ktoré sa pohybujú v intelektuálnej rovine a snažia sa nájsť prienik medzi vierou v Boha a práve tou intelektuálnejšou časťou spoločnosti.

Jeho manželka Mária Bartalos, ktorá vystúpila na podujatí so skupinou Rockstanders, verí v Boha od malička, pretože k tomu bola vedená.

„Pravú a živú vieru v Boha som začala veriť pred 6 rokmi, kedy som mala možnosť Boha naozaj spoznať, za čo som dodnes úplne vďačná, lebo sa mi úplne zmenil život, čo asi mnohí vidia,“ povedala o svojej ceste viery.

Na podujatí vystúpil aj rómsky pastor Emil Adam, ktorý pre Netky.sk povedal, že kázanie evanjelia je tá najdôležitejšia správa.

„Je dôležité kázať Krista, o vzkriesení, o odpustení, pretože toto je povolanie cirkvi. Nie cirkvi, ktorá je zavretá, ale má vychádzať a slúžiť na príkaz Pána – choďte do celého sveta, kážte evanjelium všetkému stvoreniu,“ dodal, že to je to poslanie, ktoré cirkev má, ktoré nesmie prestať a musí stále pokračovať

„Žehnám všetkým, neprestávajme kázať evanjelium!“ vyzval pastor Adam.

Podľa popradského pastora Petra Minárika je dôležité, aby sa zmiernilo napätie a aby človek hľadal tie veci, ktoré ho privedú bližšie k Bohu a prinesú pokoj do srdca. „A to sa dá práve skrze Ježiša Krista,“ dodal.

Evanjelista Peter Becse o evanjelizačnej kampani Street Gospel Tour povedal, že cieľom je, aby sa každý dozvedel, že Boh je skutočný a že je reálny. Ten, kto Ho príjme do svojho srdca, môže s Ním mať vzťah a môže zažiť niečo špeciálne, môže mať jasné svedectvá o tom, že Boh je skutočný a živý, uviedol.

„Boh bude reálny v tvojom živote akonáhle Ho pustíš do svojho života, lebo ti začne svedčiť o tom, že chce byť súčasťou tvojho plánu, tvojho života a že Ťa povoláva do večnosti,“ vysvetlil evanjelista.  


Kampaň Street Gospel Tour organizuje Misia Slovensko, misijná organizácia, ktorej hlavným poslaním je priblížiť základné kresťanské hodnoty spoločnosti a priniesť evanjelium do slovenských domácností.

Veríme, že Boh aj dnes mocne jedná a ponúka každému nádej, slobodu a plán pre lepší život bez utrpenia a starostí. Prinášame Božiu lásku k ľuďom cez evanjelium a konkrétnu osobnú pomoc. Slúžime ľudom, ktorí sa nachádzajú v ťažkých životných situáciách ako depresia, závislosti, hnev, stres, osobný krach, rozvod a mnoho ďalších," uvádza www.misiaslovensko.sk.

Evanjelizačná kampaň Street Gospel Tour zavíta v najbližších mesiacoch do týchto miest: Bratislava – Petržalka 17. a 18. 5. 2024, Martin 26. a 27. 7. 2024, Bratislava 23. a 24. 8. 2024 a Trenčín 20. a 21. 9. 2024.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Misia Slovensko, Foto: Z diskusie na podujatí počas evanjelizačnej kampane. (Facebook/Misia Slovensko)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies