REPORTÁŽ: Kapely INEKAFE a HORKÝŽE SLÍŽE valcujú Slovensko spoločným turné, pozrite si, ako vyzerá Kuko!

NETKY.SK • 7 Máj 2024, 15:45 • 2 min
REPORTÁŽ: Kapely INEKAFE a HORKÝŽE SLÍŽE valcujú Slovensko spoločným turné, pozrite si, ako vyzerá Kuko!

Skupiny INEKAFE a HORKÝŽE SLÍŽE vyrazili po prvýkrát v histórii na spoločné turné! Dve najúspešnejšie slovenské kapely vo svojich žánroch majú za sebou tri vypredané koncerty a 10. mája ich čaká posledný v Banskej Bystrici. Pozrite si reportáž a zistite, ako si to užívajú kapely aj fanúšikovia a ako vyzerajú Cisárove nové šaty v podaní speváka Kuka!

slovakia

left justify in out

SLÍŽE & KAFE Po 100 rokoch Tour 2024 si nenechali ujsť fanúšikovia všetkých generácií. Dva plnohodnotné programy s množstvom hitov a celkovo vyše trojhodinový rockový nášup odohrali v Košiciach, v Žiline a v Bratislave. 10. mája sa obe kapely a predskokan turné skupina Zoči Voči chystajú na Banskú Bystricu.
 
 „Odohrali sme spoločný koncert v Martine a tam, kam bežne chodí okolo 500 ľudí, zrazu prišlo na SLÍŽE a INEKAFE päť tisíc ľudí. Tak sme si povedali, že spravme spolu turné do viacerých miest, nech si to užije viac ľudí. Je to super, ja som strašne šťastný,“ povedal pre Netky Vratko Rohoň, líder kapely INEKAFE.

Myšlienka spoločného projektu bola v hlavách členov oboch skupín už dlhšie, no až teraz dostala reálnu podobu.
   
Máme spoločných fanúšikov a publikum, tak sme radi, že sme to takto spoločne vymysleli. Zostavili sme nový program, novú tému a ľudia sú nadšení a tešia sa. Urobili sme prierez našou tvorbou, pretože chodia celé generácie fanúšikov. Hráme staršie aj novšie hity, ktoré poznajú všetci,“ prezradil Kuko z HORKÝŽE SLÍŹE.

Konečne po dlhej dobe sa na Slovensku deje niečo veľké, rockové, halové. Dobrý zvuk, veľké svetlá, LED-ka. Túto našu cestu s nami absolvujú aj naši fanúšikovia, ktorí na chodia na koncerty celé rodiny – tí čo majú 50, 30 aj 15 rokov. Je to úžasné sledovať, užívame si to,“ neskrýva radosť Vratko Rohoň.
 
HORKÝŽE SLÍŽE sú jednou z najúspešnejších kapiel v Čechách a na Slovensku, od roku 1992 majú na konte 12 radových albumov, 1 Živák, 2 DVD, niekoľko výberoviek, 2 LP platne, mnoho úspešných singlov a videoklipov a desiatky miliónov videní na Youtube.
 
Veľmi si to užívam. S chalanmi sme sa dlhšie nevideli a na týchto koncertoch je super. Sme dobrá partia. Náš Marek prišiel, či s INEKAFE nespravíme turné, a my hneď, ž jasné. Poznáme sa 30 rokov a je to veľká radosť stáť spolu na jdnom pódiu,“ konštatoval gitarista Juraj Štefánik z HORKÝŽE SLÍŽE.

Na SLÍŽE & KAFE Po 100 rokoch Tour 2024 si Kuko vymyslel dokonca nové intro.
 
Tentoraz sú to Cisárove nové šaty, inšpiroval ma Hans Christian Andersen. Ja hrám kráľa a kamaráti šľachtu. Nosia mi vankúšiky a korunovačné klenoty. A či som nahý, nechajte sa prekvapiť,“ smeje sa Kuko.

INEKAFE vydali od svojho vzniku v roku 1995 15 hudobných nosičov - 7 radových albumov, v prvopočiatkoch ešte dva demo albumy, ktoré neskôr vyšli ako jeden oficiálny album, dva výberové best of albumy, jeden cover album, jedno DVD a jedno DVD/CD -  v státisícových nákladoch. Do éteru vypustili takmer 40 úspešných singlov, ku ktorým v drvivej väčšine natočili aj videoklipy.
 
Užívam si to nad pomery, ako my hovoríme. Naše dve kapely majú k sebe blízko a máme sa naozaj radi. Na pódiu si to užívame, je to sranda. A najlepšie na tom je, že ľudia prišli a vypredali sme všetky koncerty. A to je fantastická správa pre rock na Slovensku,“ tešil sa bubeník INEKAFE Dodo Pražnec.
 
Vstupenky na SLÍŽE & KAFE Po 100 rokoch Tour 2024 sú k dispozícii tu. Všetky informácie sú na www.horkyzeslize.skwww.inekafe.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: INEKAFE A HORKYZE SLIZE
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies