VIDEO: „Hnutie LGBT" na zozname teroristických organizácií v Rusku!

NETKY.SK • 27 Marec 2024, 07:15 • 2 min
VIDEO:  „Hnutie LGBT" na zozname teroristických organizácií v Rusku!

V súlade s rozhodnutím Najvyššieho súdu z minulého roka dalo Rusko „hnutie LGBT“ na svoj zoznam extrémistických a teroristických organizácií.

slovakia

left justify in out

Štátne médiá uviedli, že „hnutie LGBT“ bolo pridané do zoznamu vedeného agentúrou Rosfinmonitoring, ktorá pracuje v boji proti financovaniu terorizmu a má právomoc zmraziť bankové účty viac ako 14 000 subjektom a jednotlivcom označeným za extrémistov.

Podľa štátnej tlačovej agentúry RIA sa označenie vzťahuje na „medzinárodné sociálne hnutie LGBT a jeho štrukturálne jednotky“. Zoznam Rosfinmonitoring v súčasnosti obsahuje 511 organizácií.

Ruské médiá uviedli, že ruské ministerstvo spravodlivosti v marci zaradilo „hnutie LGBT“ na zoznam zakázaných organizácií. Tento krok vyvolal medzinárodné obavy z porušovania ľudských práv.

Najvyšší súd Ruska v novembri označil aktivistov LGBT za extrémistov na základe návrhu ruského ministerstva spravodlivosti na zákaz „činnosti hnutia na území Ruskej federácie“.

Podľa ľudskoprávnej organizácie Amnesty International hrozí osobe odsúdenej za účasť v „extrémistických organizáciách“ spojených s LGBT skupinou päť až desať rokov väzenia.

„Zdá sa, že táto fráza, ktorú používa ruské ministerstvo spravodlivosti, nie je zameraná na etablovanú, jasne definovanú skupinu alebo iniciatívu, ale na akýkoľvek aktivizmus na obranu ľudských práv LGBTI ľudí alebo dokonca akékoľvek verejné združenie s komunitou LGBTI,“ uvádza Amnesty International.

V tom čase hovorca Ruskej pravoslávnej cirkvi, ktorá čelila medzinárodnej kritike za podporu invázie na Uktajinu, označil rozsudok za „formu morálnej sebaobrany spoločnosti“ proti útokom na „kresťanskú myšlienku manželstva a rodiny z verejnej a právnej sféry“.

Toto rozhodnutie nasleduje trend sprísňovania obmedzení prejavov LGBT v Rusku, pričom sa zdôrazňujú tradičné rodinné hodnoty. Boli prijaté zákony proti podpore „netradičných“ sexuálnych vzťahov a rodových zmien, čo odráža postoj vlády voči západným liberálnym postojom.

V roku 2022 Rusko iniciovalo zákony, ktoré potláćajú „propagandu LGBT“, pričom kritici tvrdia, že to dalo úradom možnosť pokutovať akúkoľvek osobu alebo skupinu, ktorá propaguje homosexualitu.

Európska únia kritizovala rozhodnutie Najvyššieho súdu.


„Uprostred desaťročí trvajúceho zásahu proti právam LGBTIQ osôb, ktorý sa rozpútal za prezidenta Putina, je cieľom tohto rozhodnutia ďalšie prenasledovanie LGBTIQ komunity v Rusku a jeho cieľom je potlačiť občiansku spoločnosť a tých, ktorí odvážne bránia ľudské práva,“ uviedla EÚ v tom čas vo vyhlásení. "Toto rozhodnutie zabráni LGBTIQ osobám využívať svoje ľudské práva a dôstojnosť zo strachu z neoprávneného prenasledovania."

Ruská pravoslávna cirkev minulý rok prerušila vzťahy so západnými cirkvami podporujúcimi práva LGBT.

Putinove vyjadrenia smerujú voči západným liberálnym hodnotám. Upozorňuje na podkopávanie tradičných rodinných štruktúr a presadzovania škodlivých ideológií.

Vlani vo februári Putin uviedol, že presadzovanie manželstiev osôb rovnakého pohlavia a ďalších práv pre ľudí identifikovaných LGBT, ničí inštitúciu rodiny a podporuje pedofíliu.

"Pozrite sa, čo robia s vlastnými ľuďmi," povedal. "Je to všetko o deštrukcii rodiny, kultúrnej a národnej identity, zvrátenosti a zneužívaní detí, vrátane pedofílie, čo všetko je v ich živote vyhlásené za normálne."

Putin tvrdil, že kňazi boli nútení „požehnať manželstvá osôb rovnakého pohlavia“. Hoci sa Putin pravdepodobne odvolával na plány Anglikánskej cirkvi požehnávať manželstvá osôb rovnakého pohlavia, tamojšie usmernenie dáva kňazom autonómiu, aby nemuseli žehnať manželstvá osôb rovnakého pohlavia.

„Pozrite sa na Sväté písmo a hlavné knihy iných svetových náboženstiev,“ povedal vtedy Putin. "Všetky to hovoria, vrátane toho, že rodina je zväzok muža a ženy, ale tieto posvätné texty sú teraz spochybňované."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: The Christian Post (www.christianpost.com), Foto: Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie. (www.tass.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies