Shakira si zavarila na poriadny problém. Za krátenie daní jej hrozí väzenie!

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 20:09 • 2 min
Shakira si zavarila na poriadny problém. Za krátenie daní jej hrozí väzenie!

BARCELONA - Speváčka Shakira sa pravdepodobne postaví pred sudcu. Dôvodom je neplatenie daní v Španielsku.

slovakia

left justify in out

Sudca v Španielsku vyšetrujúci údajné daňové úniky kolumbijskej speváčky Shakiry vo štvrtok odporučil, aby sa v tejto veci konal súdny proces. 

 

Podľa neho existujú dôkazy, že sa umelkyňa mohla vyhnúť daňovým povinnostiam v krajine. Sudca Marco Juberías napísal, že jeho trojročné vyšetrovanie dospelo k záveru, že existujú dostačujúce dôkazy na to, aby sa prípad mohol dostať pred súd. 

Prokurátori v decembri 2018 obvinili speváčku, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila na daniach v Španielsku 14,5 milióna eur.

 

Interpretka podľa nich v danom období uvádzala ako svoje oficiálne bydlisko Bahamy, v skutočnosti však žila po väčšinu daného obdobia v Španielsku so svojím partnerom, futbalistom Gerardom Piquém.

Štyridsaťštyriročná interpretka v roku 2019 pred vyšetrovateľmi poprela všetky obvinenia. Jej firma pre styk s verejnosťou uviedla, že akonáhle ju daňový úrad informoval o dlhu, okamžite požadovanú čiastku zaplatila.

Shakira čelí možnej pokute a dokonca aj trestu odňatia slobody. Sudca však môže prvopáchateľom odpustiť väzenie, ak sú odsúdení na menej ako dva roky za mrežami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies