Trendy, strihy, farby aj SOS záchrana pre vaše vlasy – to všetko vám prezradí vlasový mág Lukáš Bielka!

NETKY.SK • 8 August 2023, 13:28 • 2 min
Trendy, strihy, farby aj SOS záchrana pre vaše vlasy – to všetko vám prezradí vlasový mág Lukáš Bielka!

Aké farby, strihy a styling sú trendy v úpravách vlasov na toto leto? O pozornosť sa hlási retro. Spomínate si na vrstvené pramene, výrazné ofiny a veľký objem vlasov Goldie Hawn alebo Bardotky? Očakávajte ich návrat! Aká je ideálna starostlivosť o vlasy v horúcich mesiacoch aj SOS záchrana pre vašu hrivu – to všetko prezradil vlasový mág Lukáš Bielka, ktorý je expertom so svetovými skúsenosťami!

slovakia

left justify in out

Lukáš Bielka vyštudoval kadernícku školu a svoju 15-ročnú prax zdokonaľoval v akadémiách v Prahe, Viedni, Berlíne, Miláne, Paríži a v Londýne. Pracoval pre renomované kaderníctva doma aj v zahraničí a stará sa o známe tváre slovenského aj svetového šoubiznisu. Spolupracoval s Československou Superstar, Miss Taliansko, Miss Švédsko, New York Fashion Week, London Fashion Week a s britským filmovým festivalom BAFTA. Lukáš pracoval roky v známom celebritnom beauty salóne Paul Edmonds. Keho klientkami boli hviezdy Gilian Anderson, Emma Thompson, Alessandra Ambrosio a mnohé ďaľšie. Do salónu chodili pravidelne boli aj herec Rami Malek, spevák Sam Smith, herečka Cathrerine Zeta Jones, Daniel Radcliffe, Margot Robbie či Keira Knightley.

Túto sezónu sú v trende rôzne odtiene farieb, avšak v menej výrazných variáciách. Nešliapnete vedľa, ak zvolíte čokoládovo hnedú, jemnú medenú, alebo prirodzenú blond či efekt sunkissed.  Medzi strihmi dominujú krátke vlasy, pixie, bob, long bob aj dlhé účesy do tvaru U. Vlasy by mali pôsobiť prirodzene, nadýchane, a najmä zdravo. Hitom je objem a ofina, vracajú sa trendy zo šesťdesiatych aj deväťdesiatych rokov,“ hovorí renomovaný kaderník Lukáš Bielka.

Počuli ste o bixie? Tento aktuálny trend je hybridom obľúbených účesov pixie a bob.

Vaše vlasy budú odľahčené a zbavené suchých koncov, ale aj rýchlo uschnú po rannej sprche či po kúpaní v mori. Priestor tento rok dostane aj klasický bob, long bob a francúzsky bob. A žiada sa vám zažiť pocit mávania motýlími krídlami? Reč je o takzvanom butterfly cut, ktorý vďaka postupnému zostrihu okolo tváre vytvorí objem a odľahčí aj hustejšie kadere. Ideálny je pre vlasy strednej dĺžky.

Ak sa obávate priveľkej zmeny, siahnite po vymývateľných farbách, alebo zvoľte jemné ombré. Šik budete s jemnou ofinkou sčesanou nabok. Toto leto sa o pozornosť hlási retro. Návrat hlásia vrstvené pramene, výrazné ofiny a veľký objem vlasov.

   

Ak ste dlhovláska a preklínate v lete svoju hrivu a je vám neskutočne teplo, vydýchnite si. Tohtoročné trendy sú milosrdné. V kurze je totiž aj drdol a cop. Oba tieto účesy budú vyzerať výborne či už nahladko sčesané, alebo len nedbalo zopnuté. Ozvláštniť ich môžete zaujímavými gumičkami alebo ozdobnými sponami.“ 

Ak si nie ste istá, o vhodnej farbe a účese sa poraďte so svojím vlasovým stylistom, ktorý vám odporučí to pravé s ohľadom na typológiu tváre, farbu pokožky a očí, a pôvodný odtieň vlasov aj s ohľadom na váš životný štýl. Dôležité je, aby sa váš strih a farba ľahko udržiavali a aby ste si vedeli upraviť účes aj behom niekoľkých minút. 

Starostlivosť o vlasy v lete:

Pridlhé slnenie neprospieva nielen našej pokožke, ale ani naším vlasom. Pokiaľ je to možné, dodržiavajte niekoľko zásad: 

-Dôraz by ste mali klásť najmä na výživu vašej koruny krásy, ktorá dostáva cez leto poriadne zabrať. V dovolenkovej výbave by nemali chýbať kvalitné produkty na hydratáciu vlasov, ktoré vás zachránia od krepovitosti a budete vďaka nim na pláži vyzerať ako   bohyňa. Na trhu sú dnes aj prípravky s UV ochranou určené pre vlasy. 
-Nepoužívajte pritesné gumičky do vlasov
-Chráňte si hlavu klobúkom alebo inou pokrývkou
-Pravidelne si vlasy umývajte, zbavíte sa potu, odumretých kožných buniek či prachu a zamedzíte množeniu mikróbov.
-Po použití šampónu nezabudnite na kondicionér, ktorý pomôže vlasy rozčesať, základom je hrebeň na rozčesávanie.
-Po umytí vlasy jemne vysušte pomocou savej tkaniny, výborne poslúži  bavlnené tričko. Vlasy nešúchajte v uteráku, len z nich vytláčajte vlhkosť. Následne do nich dlaňami vtlačte hydratačné sérum a nechajte ich voľne vyschnúť v letnom vánku alebo vyfénujte pri   nízkej teplote a držte fén ďalej od pokožky hlavy.
-Snažte sa obmedziť používanie fénu, kulmy a žehličky pri vysokých teplotách.
-Leto je aj časom oddychu, preto sa nebojte byť občas trochu strapatá a nedokonalá, beach waves čiže plážové vlny a voľné pramene sú povolené. 
-Dbajte na vyváženú stravu, jedzte potraviny bohaté na proteíny, železo, vitamíny A, C a E. 

SOS - záchrana vlasov, ktoré dostali zabrať:

-Použite kvalitnú výživnú masku na zničené vlasy a rozštiepené končeky.
-Zverte sa do rúk kaderníkovi a nechajte si vlasy podstrihnúť.
-Vyrobte si domácu masku napríklad z aloe vera a kokosového oleja alebo z banánu a medu. Okrem týchto zázrakov dobre funguje avokádo s kokosovým olejom alebo vajíčka s olivovým olejom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies