V meste Trnavského kraja idú modernizovať

NETKY.SK • 7 August 2023, 09:06 • 2 min
V meste Trnavského kraja idú modernizovať

Skalica-Samospráva prispeje ku komfortu vodičov v rámci projektu Smart City

slovakia

left justify in out

Aj na Slovensku už máme mestá, ktoré sú zapojené v koncepte "Smart City" (Inteligentné mesto). V rámci neho sa môžu zapájať do rôznych výziev a získať finančné dotácie na šikovné projekty. Hlavne tie, ktoré sa týkajú digitálnych technológií, znižovania energetickej náročnosti či aplikovania inteligentnej dopravy v mestách. Jedným z nich je aj Skalica. Práve v tomto meste plánujú nainštalovať parkovacie senzory. 

 

V meste Skalica začali inštalovať parkovacie senzory v rámci projektu Moderné technológie mesta Skalica. Informoval o tom vedúci oddelenia strategického rozvoja Michal Čunderlík. Projekt sa zameriava na implementáciu smart technológií do života mesta, a to predovšetkým do oblasti parkovania a environmentálneho monitoringu. "V rámci projektu sa plánuje inštalácia viac ako 530 parkovacích senzorov, štyroch meteostaníc a 16 informačných tabúľ po celom meste. Projekt sa aktuálne nachádza v záverečnej fáze," uviedol Čunderlík.

Montážne práce zahŕňajú inštaláciu parkovacích senzorov a ďalších komponentov projektu. "Tieto práce sa vykonávajú etapovito. Pri inštalácii senzorov bude potrebné dočasne uzatvárať parkovacie miesta," doplnil Čunderlík. Montážne práce sa začali na parkovisku pri autobusovej stanici.

 

"Pokračovať by mali na uliciach Potočná, Sasinkova a Pivovarská a následne v oblasti Štefánikovho námestia a Námestia slobody. Po ukončení prác bude celý projekt ukončený a následne vyúčtovaný," informoval zamestnanec mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies