VIDEO: Čínu postihli mohutné záplavy. Z domu vyhnali takmer 2 milióny ľudí

NETKY.SK • 11 Október 2021, 10:00 • 2 min
VIDEO: Čínu postihli mohutné záplavy. Z domu vyhnali takmer 2 milióny ľudí

BRATISLAVA - Silné zrážky naďalej pokračujú a komplikujú záchranárske práce. Ovplyvnili aj priemyselný sektor.

slovakia

left justify in out

Záplavy v čínskej provincii Šen-si vyhnali z domu vyše 1,75 milióna ľudí. Silné dažde spôsobili kolaps 17 000 budov a spustili zosuvy pôdy vo viac ako 70 oblastiach a mestách. Zrážky naďalej komplikujú záchranárske práce. Urgentne museli evakuovať 120 000 obyvateľov. Zatiaľ informovali o štyroch mŕtvych policajtoch. 

 

 

Záplavy prišli menej ako tri mesiace po extrémnych dažďoch, ktoré zabili v provincii Che-nan približne 300 ľudí. Niektoré médiá uvádzajú, že tieto záplavy môžu byť ešte horšie ako v Che-nan. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Čína nakupovala zariadenia na PCR testy mesiace pred vypuknutím pandémie

 

V hlavnom meste Tchaj-jüan spadlo za uplynulý týždeň 185,6 milimetra zrážok. Tamojší záchranári vyzývajú ľudí s pomocou megafónov, aby držali svoje deti nad hlavami. Starších občanov a ženy uprednostňujú počas evakuácie. "Nepanikárte, zachránime všetkých," upozorňujú. 

 

 

Šen-si je dôležitým producentom uhlia a čínska vláda musela v dôsledku súčasnej situácie zastaviť práce v baniach i chemických závodoch. Nariadenie ovplyvnilo 60 uhoľných baní, 372 iných baní a 14 chemických tovární. Dažde ohrozujú aj množstvo kultúrnych pamiatok. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies