Vyhrážky pribúdajú: Bomby nahlásili už aj v školách na východe. Hrozby hlási aj jedna slovenská banka

NETKY.SK • 7 Máj 2024, 10:33 • 2 min
Vyhrážky pribúdajú: Bomby nahlásili už aj v školách na východe. Hrozby hlási aj jedna slovenská banka

BRATISLAVA - Na školách v Bratislavskom, Trnavskom, Žilinskom, Trenčianskom, Nitrianskom, Prešovskom a Košickom kraji nahlásili v utorok (7. 5.) ráno bomby. Polícia oznámenia preveruje. Informovala o tom na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Ako prvá o údajnom uložení výbušnín informovala bratislavská krajská polícia. Tá preveruje oznámenia v priestoroch viacerých škôl v okresoch Malacky, Senec a Pezinok.

Polícia Trenčianskeho kraja kontroluje školy v okrese Trenčín, Ilava, Prievidza a Nové Mesto nad Váhom. Policajti prehľadávajú aj školy v Nitrianskom kraji.

„Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline preverujú oznámenia o údajnom uložení výbušnín v priestoroch viacerých škôl na území okresov Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Martin a Dolný Kubín,“ priblížila polícia Žilinského kraja na sociálnej sieti.

Bližšie informácie policajti poskytnú, len čo to situácia umožní.

Nahlasovať bombu na školách je zvrhlé, aj keby to bolo z recesie. Na sociálnej sieti to uviedol minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) v reakcii na nahlásenie výbušnín vo viacerých školách na Slovensku. Dúfa, že polícia páchateľa vypátra.

V Prievidzi zrušili vyučovanie

Vyučovanie pre údajnú bombovú hrozbu zrušili na všetkých základných školách (ZŠ) v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Deti presunuli vyučujúci do blízkych náhradných priestorov, z ktorých si po ne prídu rodičia. Uviedla to vedúca kancelárie primátorky mesta Diana Šurkalová Dušeková.

Vyučovanie tak zrušili na ZŠ s Materskou školou (MŠ) Malonecpalská, ZŠ s MŠ P. Dobšinského, ZŠ S. Chalupku, ZŠ Rastislavova, ZŠ na Ulici energetikov a ZŠ Mariánska, konkretizovala Šurkalová Dušeková.

Pre dážď deti podľa nej presunuli do náhradných priestorov, ktoré sa nachádzajú v blízkosti škôl a vyučujúci volajú rodičom, aby si po ne prišli. Keďže polícia mesto informovala, že prehliadka budov potrvá dlhšie, riaditelia vyučovanie na utorok zrušili a udelili žiakom riaditeľské voľno.

 

Nielen školy, ale aj banky

Pre bombovú hrozbu preverovali v utorok ráno aj pobočky Všeobecnej úverovej banky (VÚB) na celom Slovensku. Niektoré pracoviská banky ostávajú naďalej zatvorené. Potvrdil to PR manažér VÚB Dominik Miša.

Anonymnú správu o údajnej hrozbe dostala banka v ranných hodinách, v spolupráci s políciou boli následne vykonané všetky potrebné opatrenia. „Väčšina pobočiek, kde sa žiadna hrozba nepreukázala, je už otvorená pre klientov,“ uviedol Miša.

Bombovú hrozbu preverovali policajti napríklad v Žiari nad Hronom, uzavreté boli aj priľahlé budovy vrátane pošty. „Polícia zabezpečila okolie budov a na mieste vykonáva všetky potrebné úkony,“ informovala na sociálnej sieti samospráva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: SITA / Facebook /ilustračné foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies