Životy premieňajúce svedectvá o Božom konaní z evanjelizácie v Krakove! +VIDEO

NETKY.SK • 22 Apríl 2024, 22:00 • 2 min
Životy premieňajúce svedectvá o Božom konaní z evanjelizácie v Krakove! +VIDEO

Evanjelizaćná kampaň, ktorá sa konala v tomto mesiaci v poľskom Krakowe podnietila vyše 800 Poliakov, aby si obnovili svoj vztah s Bohom.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťročná Anna stála medzi stovkami ľudí neďaleko predného pódia TAURON Areny Kraków. Pred dvoma rokmi Anna utiekla so svojou rodinou do Varšavy z Ukrajiny po tom, čo začala vojna s Ruskom.

„V Poľsku je veľa ľudí, ktorí utiekli z iných miest, aby sem prišli,“ povedal Franklin Graham počas svojho evanjeliového posolstva, ktoré zasiahlo Annino srdce. Na konci noci odpovedala na výzvu Franklina Grahama prijať Ježiša Krista v pokání a viere do svojho života.

„Nechcela sa so mnou zdieľať,“ povedala dobrovoľníčka Monika. Stredoškolská učiteľka si však uvedomila, že Anna musela zažiť vo svojom mladom živote veľa traumy. Monika cítila, že Boh jej dal slová špeciálne pre Annu.

„Modlila som sa, aby Boh uzdravil jej emócie, jej ducha, telo a dušu,“ povedala.

Franklin Graham kázal z Lukáša 15 o márnotratnom synovi, ktorý utiekol od svojho otca, aby sa neskôr vrátil a požiadal o odpustenie. Jeho otec bol veľmi šťastný a svojmu synovi okamžite odpustil, tak ako to Boh robí tým, ktorí k nemu prichádzajú.

Vstúpi do tvojho srdca a života, ak Ho pozveš," povedal preplnenej aréne, „ale musíš vyznať svoje hriechy, činiť pokánie a veriť v Pána Ježiša Krista."

Celkom viac ako 13 000 ľudí počulo dobrú správu o Ježišovi Kristovi – mnohí z nich prišli takmer 200 prenajatými autobusmi z celého Poľska. „Ježiš nezomrel, je nažive,“ povedal Franklin Graham. Jeho kázanie prekladali do poľštiny, ukrajinčiny a posunkovej reči.

Tisíce ľudí v zaplnenej TAURON Arene Kraków pozorne počúvali, keď vyjadril svoju vďačnosť. „Ďakujeme Bohu za dedičstvo Poľska,“ povedal kazateľ. „Ďakujeme vám za to, ako ste tu v Európe zastávali biblické hodnoty."

Na konci noci Nyasha prijala srdečné objatie od Agnieszky, modlitebnej dobrovoľníčky.

Nyasha, študentka vysokej školy, videla nejaké reklamy na túto udalosť a priateľ ju povzbudil, aby prišla. Do Krakova sa presťahovala zo Zimbabwe len vlani v novembri a dobre poznala len pár ľudí.

25-ročná mladá žena nabrala odvahu a prišla do arény sama. Keď Nyasha počúvala, ako sa Franklin Graham delí o evanjelium, pocítila postrčenie od Ducha Svätého.

Keď evanjelista vyzval ľudí, aby prosili Ježiša Krista o odpustenie a urobili mu Jeho domov v ich srdci, vedela, že to chce.

Cítim sa ľahko, cítim sa slobodne," povedala potom. „Potrebujem Ježiša vo svojom živote." Agnieszka dala Nyashi Bibliu a pozvala ju do církvi na nedeľnú bohoslužbu.

Mladomanželia Patryk a Monika Antoniuk vedú mládežnícku skupinu v cirkvi v Krakove. A hoci ich práca pri koordinácii dobrovoľníkov na turné „Boh Ťa miluje“ je teraz na konci, „je to len začiatok,“ povedala Monika.

„Modlíme sa, aby Boh naplnil cirkvi,“ povedala. „Chceme, aby mladí ľudia zostali v cirkvi, aby Boh chránil ich srdcia – aby pokračovali vo svojej ceste s Bohom.

Teraz sa o nich musíme postarať a robiť učeníkov," dodal Patryk. „Chceme vidieť Božiu slávu zjavenú mocným spôsobom v Poľsku – zjavenie Boha,“ povedal a dodal, „aby sme videli nové zbory, zmenené životy, zjednotenie rodín a ľudí so zlomeným srdcom, ktorí sa stali novými."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: BGEA, Foto: Franklin Graham počas kázania. (billygraham.org)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies