Archív článkov za Jún 2024, strana 16

Otvor článok

Úrad pre reguláciu hazardných hier vyzýva prevádzkovateľov k dodržiavaniu pravidiel zodpovednej reklamy

14.6 2024 11:41

BRATISLAVA - V období významných športových udalostí, akými sú hokejové alebo futbalové majstrovstvá či olympijské hry, sú médiá tradične presýtené reklamou zameranou na kurzové stávky. Lukratívny trh so sebou priniesol silný konkurenčný boj a agresívne reklamné kampane s cieľom získať nových hráčov. O to aktuálnejšou témou dnešných dní je otázka etiky a aplikovania zodpovedného marketingu do reklamných kampaní prevádzkovateľov športového stávkovania, ktorí sa zaviazali pristúpením ku Kódexu zodpovednej reklamy rešpektovať jeho pravidlá.

Otvor článok

Švajčiarsko: Výbuchy v podzemnej garáži – 2 obete, 11 zranených + FOTO

14.6 2024 12:07

ŽENEVA - Dvaja ľudia zahynuli a ďalších 11 utrpelo zranenia pri niekoľkých výbuchoch a následnom požiari v podzemnej garáži neďaleko švajčiarskeho mesta Zürich. Uviedla to švajčiarska polícia. Správu priniesla AFP.

Otvor článok

Päť zo šiestich slovenských lodí postúpilo do semifinále C1 v Krakove

14.6 2024 12:23

KRAKOV - Päť z celkovo šiestich slovenských lodí sa prebojovalo do semifinále C1 na podujatí Svetového pohára vodných slalomárov v Krakove. Michal Martikán, Matej Beňuš a Marko Mirgorodský sa kvalifikovali už z prvých rozjázd. Ich krajanky Simona Glejteková a Soňa Stanovská si taktiež vybojovali semifinálovú účasť v rovnakej disciplíne.

Otvor článok

EURO má svoju vešticu. Nemci zdolajú Škótov, predpovedá slonica Bubi +VIDEO

14.6 2024 12:43

STARKENBERG - Futbalové majstrovstvá Európy v Nemecku sa naplno rozbehnú síce až piatkovým prvým stretnutím medzi domácim národným mužstvom a výberom Škótska, podujatie však už napriek tomu má za sebou úvodný aj keď netradičný výkop.

Otvor článok

Podľa bývalých českých prezidentov by mal Pellegrini podporovať rozvoj vzťahov SR a ČR

14.6 2024 12:50

PRAHA - Bývalí prezidenti ČR Václav Klaus a Miloš Zeman dali pár odporúčaní novozvolenému prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu. Podporovať rozvoj vzťahov SR a ČR, chrániť identitu a suverenitu svojej krajiny aj za ceny kritiky zo zahraničia a ignorovať hlupákov.

Otvor článok

Polícia informuje o dopravných obmedzeniach spojených s inauguráciou prezidenta

14.6 2024 12:59

BRATISLAVA - V sobotu nás v Bratislave čakajú značné dopravné obmedzenia. Sú spojené s inauguráciou Petra Pellegriniho. Tie sa budú týkať najmä Starého Mesta, Devína a diaľničného obchvatu Bratislavy.

Otvor článok

Peklo na palube: Dovolenkári na vyše hodinu uviazli v prehriatom lietadle - 52 stupňov Celzia. Ľudia kolabovali a strácali vedomie + VIDEÁ + FOTO

14.6 2024 13:08

Pri teplote 50 stupňov Celzia na vyše hodinu uviazlo 190 cestujúcich v lietadle v tureckej Antalyi. Podľa cestujúcich pomoc prišla neskoro.

Otvor článok

Sobota ponúkne v B-skupine šláger v Berlíne, Španieli sa postavia Chorvátom

14.6 2024 13:36

BERLÍN - Futbalisti Španielska a Chorvátska sa v sobotu stretnú v prvom veľkom šlágri európskeho šampionátu. Repríza vlaňajšieho finále Ligy národov bude mať na Olympijskom štadióne v Berlíne výkop o 18.00 h. Oba tímy sa spolu stretli aj na predchádzajúcich troch ME a na turnaji v Nemecku majú zhodne vysoké ambície. V tzv. "skupine smrti", ako nazvali médiá B-skupinu, budú ich súpermi aj obhajcovia titulu Taliani a Albánsko.

Otvor článok

Inovácie v triedach a najlepšie pedagogické postupy: Celoslovenská súťaž Príklady dobrej praxe na Viki má svojich víťazov

14.6 2024 14:10

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR oznámilo víťazov druhého ročníka celoslovenskej súťaže Príklady dobrej praxe na Viki - Vzdelávacej a informačnej platforme. Slávnostné vyhodnotenie privítalo víťazov z celej krajiny, ktorí prezentovali svoje inovatívne pedagogické prístupy. Súťažiacich ocenil štátny tajomník rezortu školstva Slavomír Partila.

Otvor článok

Do fínskeho vzdušného priestoru prenikli 4 ruské lietadlá: 2 bombardéry a 2 stíhačky + VIDEÁ

14.6 2024 14:25

HELSINKI - Fínsko má podozrenie, že jeho vzdušný priestor narušili v pondelok 10. júna štyri ruské lietadlá. Uviedla to v piatok fínska pohraničná stráž. Informuje o tom Reuters.

Otvor článok

Komárňanskí policajti zachránili muža, ktorý chcel skočiť do Dunaja

14.6 2024 14:43

KOMÁRNO - Policajná hliadka spozorovala telo ležiace na moste Monoštor. Mestskí policajti v Komárne prispeli k záchrane života.

Otvor článok

Toto je vyhlásenie, s ktorým by sme mali každé ráno vstávať

14.6 2024 15:17

Kde bolo, tam bolo, existoval jeden svet. S tvárami, telami aj príbehmi. S ľuďmi, čo v Boha verili aj s tými, čo spochybňovali, že nejaký Boh vôbec je. S ľuďmi, čo milovali dni a aj s tými, čo radosť nachádzali skôr v noci, keď na krajiny dopadá hustá tma. Vo svete sa všetci dajako delili, jedni veselší, druhí pochmúrnejší. Ale nech už boli akí chceli, a nech sú, akí sú, všetci do jedného si želajú to isté. Aby bola pravda, že budúcnosť prinesie okrem trápenia aj smiech. Plné vrece smiechu.

Otvor článok

Aktualizácia rozdelenia kresiel v europarlamente

14.6 2024 15:20

BRUSEL - Európsky parlament (EP) zverejnil najnovšiu aktualizáciu výsledkov eurovolieb. Po dokončení rátania hlasov z Írska sú už známe oficiálne výsledky zo všetkých 27 členských krajín a aj rozdelenie kresiel v europarlamente podľa politických frakcií.

Otvor článok

Poľsko je pripravené na hrozbu ruskej provokácie v Baltskom mori

14.6 2024 15:41

GDYŇA - Poľský prezident Andrzej Duda uviedol, že Poľsko je pripravené reagovať na akékoľvek možné provokácie Ruska v oblasti Baltského mora. Správu priniesla PAP.

Otvor článok

Minister Raši: Vyzývam každého, kto môže, aby sa pridal k darcom krvi

14.6 2024 16:05

BRATISLAVA - Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši dnes pri príležitosti 20. výročia Svetového dňa darcov krvi na pobočke Národnej transfúznej stanice (NTS) v Bratislave daroval túto vzácnu tekutinu. Zároveň vyzval každého, kto môže, aby tak urobil tiež. Minister Raši je držiteľom bronzovej Janského plakety.

Otvor článok

Do kín prišla Povaha lásky, inteligentný film o najvzácnejšom cite

14.6 2024 16:25

Stalo sa vám už niekedy, že ste sa vášnivo zamilovali do kohosi iného, než do vlastného partnera? Presne s tým sa musí vysporiadať hlavná hrdinka filmu Povaha lásky, ktorý práve teraz prišiel do slovenských kín. Ak cez víkend zájdete do toho vášho, užijete si inteligentnú romantickú drámu s prvkami komédie, ktorá vás zahreje, pobaví, ale aj podnieti k zamysleniu.

Otvor článok

Štrasburg: Sudkyňa Cviková bola väznená protizákonne

14.6 2024 16:43

ŠTRASBURG - Európsky súd pre ľudské práva vyhovel sťažnosti sudkyni Cvikovej. Rozhodol, že boli porušené jej práva na osobnú slobodu. ESĽP jej priznal odškodné vo výške 19 500 eur.

Otvor článok

Medzinárodná konferencia v Martine oslavuje odvahu slovenských žien: Rok 2024 je aj rokom Adely Ostrolúckej a Aničky Jurkovičovej

14.6 2024 17:15

MARTIN / BRATISLAVA - Pri príležitosti 200. výročia narodenia dvoch významných Sloveniek – Adely Ostrolúckej a Aničky Jurkovičovej vyhlásila Matica slovenská rok 2024 Rokom slovenských žien v národnom hnutí. Pri tejto príležitosti zorganizovala v Martine pod záštitou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky v dňoch 13. a 14. júna 2024 vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou „Slovenské ženy v národnom hnutí". Ide zároveň o prvé spoločné podujatie rezortu diplomacie a Matice slovenskej vyplývajúce zo vzájomne uzatvoreného memoranda o partnerstve.

Otvor článok

Elon Musk: Tesla musí Cybertruck ešte upraviť, kým ho začne predávať v Európe. Kedy sa očakáva certifikácia?

14.6 2024 17:30

Tesla musí podľa Elona Muska svoj Cybertruck ešte upraviť, kým ho začne predávať v Európe a ďalších krajinách mimo Severnej Ameriky. Certifikáciu možno očakávať „niekedy v budúcom roku“, dodal šéf americkej automobilky.

Otvor článok

Marpo singlom Welcome to Nashville oznamuje nový album. Spolupracoval na ňom s hviezdnymi menami americkej hudebnej scény

14.6 2024 17:40

Marpo do sveta posiela singel Welcome to Nashville, ktorý dáva možnosť sympaticky a možno aj prekvapivo si spomenúť na zvuk veľkých rockových kapiel, a púta na v poradí už deviaty album. Na to sa jeho priaznivci môžu tešiť už v druhej polovici júla. Ako napovedá názov tracku, nová štúdiovka vznikala v kolíske country, americkom meste Nashville, a ponesie príznačný názov Cowboys & Dreamers. Jej krst potom prebehne 17. augusta v Ledárňach Braník. Welcome to Nashville dostalo aj vizuálnu podobu, videoklip bude na pozeranie už dnes večer na YouTube.

Otvor článok

Je zaznamenaný nárast trestných stíhaní mladistvých

14.6 2024 18:03

BRATISLAVA - V roku 2023 došlo k nárastu obžalovaných oproti minulému roku o 10 percent. Informovala o tom generálna prokuratúra. Po ôsmich rokoch poklesu bol zaznamenaný nárast o 4 %.

Otvor článok

Čínsky inštitút spúšťa kulinárske centrum v New Yorku

14.6 2024 18:09

NEW YORK - Čínsky inštitút v Amerike v stredu spustil svoje kulinárske centrum v metropole New York, čím vytvoril platformu venovanú predvádzaniu a propagácii autentickej čínskej kuchyne a kultúry.

Otvor článok

Rozsiahla policajná akcia odhalila desiatky priestupkov a neoprávnený pobyt na Slovensku

14.6 2024 18:23

BRATISLAVA - Dňa 13.06.2024 vykonala Polícia Slovenskej republiky rozsiahlu policajnú akciu s cieľom potlačiť nelegálnu migráciu na celom území Slovenska.

Otvor článok

Maturanti majú posledné dva týždne na podanie žiadosti o štipendium vo výške najmenej 9 000 eur

14.6 2024 18:41

BRATISLAVA - Zostávajú už iba dva týždne na podanie žiadosti štipendijnej schémy „Študujem doma, Slovensko ma odmení”. Rezort školstva vyzýva všetkých maturantov, aby neváhali a odoslali svoje žiadosti o štipendium najneskôr do 1. júla 2024. Až 1570 maturantov, ktorí plánujú pokračovať na slovenskej vysokej škole, môžu získať štipendium v hodnote minimálne 9 000 eur na tri roky. Cieľom štipendijnej schémy financovanej z Plánu obnovy a odolnosti SR je podpora vzdelávania aj motivácia talentovaných študentov, aby zostali študovať doma a prispievali k rozvoju Slovenska.

Otvor článok

Internetová sieť X Elona Muska: Späť sa mu vrátilo 65 percent inzerentov

14.6 2024 19:04

Na internetovú sieť X Elona Muska sa od januára vrátilo 65 percent inzerentov. Podľa vedenia firmy veľká časť príjmov siete pochádza od menších podnikov, píše The New York Times.

Otvor článok

Africká únia víta rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN vyzývajúcu na prímerie v Gaze

14.6 2024 19:33

ADDIS ABEBA - Predseda komisie Africkej únie (AÚ) Moussa Faki Mahamat v utorok privítal rezolúciu prijatú Bezpečnostnou radou Organizácie Spojených národov zameranú na dosiahnutie komplexnej dohody o prímerí s cieľom ukončiť vojnu v Gaze.

Otvor článok

Čínska odveta bude trpká pre: Mercedes, BMW, VW, Porsche či Ferrari

14.6 2024 19:43

Čínska odveta za nové clá EÚ na elektromobily by zasiahla predovšetkým Mercedes, BMW, Volkswagen, Porsche a Ferrari, ukázala analýza finančných výsledkov od agentúry Reuters.

Otvor článok

Extrémne horúčavy: Na niekoľko hodín zatvorili Akropolu v Aténach – 42 stupňov. Horúco aj na Kréte

14.6 2024 20:15

ATÉNY - V dôsledku extrémne vysokých teplôt bola najnavštevovanejšia turistická atrakcia v Grécku - Akropola v Aténach - vo štvrtok niekoľko hodín zatvorená, a to už druhý deň po sebe. Krajinu sužuje vôbec najskoršia vlna horúčav, informuje AFP.

Otvor článok

Pellegrini sa dnes ujíma prezidentského úradu. Aký program ho čaká?

15.6 2024 07:40

BRATISLAVA - Peter Pellegrini sa v sobotu ujíma úradu prezidenta Slovenskej republiky. Na tomto poste vystrieda Zuzanu Čaputovú.

Otvor článok

Navarte si s Netkami! Žienka domáca radí, ako sa na obed či večeru nechať inšpirovať ľudovou piesňou

15.6 2024 07:40

Zuzka je kuchárka ako sa patrí, rada vyvára a dobrým jedlom nepohrdne ani ona sama. Nuž ale čo, keď sa niekedy zdá, že sa stále opakuje to isté, a keď premýšľa nad ďalším obedom, môže sa aj zblázniť a nič jej nenapadne?

Otvor článok

Princezná Kate sa ukáže na vojenskej prehliadke + JEJ AKTUÁLNE FOTO

15.6 2024 08:26

LONDÝN - Britská princezná Catherine v piatok informovala, že v rámci liečby rakoviny "robí pokroky" a v sobotu sa zúčastní na slávnostnej vojenskej prehliadke Trooping the Colour, ktorá sa bude konať na počesť narodenín britského kráľa Karola III. v centre Londýna. Pôjde o jej prvé verejné vystúpenie od začiatku roka, informuje AP.

Otvor článok

Americká armáda: Húsíom sme zničili 7 radarov! Zameriavali nimi lode v Červenom mori + VIDEO

15.6 2024 09:15

Americká armáda zničila v Jemene sedem radarov Húsíovcov. Tie umožňovali zamerať námorné plavidlá a ohroziť komerčnú dopravu.

Otvor článok

Inaugurácia prezidenta. Bratislavu čakajú dopravné obmedzenia

15.6 2024 09:35

Polícia odporúča vodičom vyhnúť sa spomenutým úsekom

Otvor článok

Pellegrini občanom: Hlboko si vážim vašu dôveru a verím, že ju nesklamem + ZAUJÍMAVOSTI k inaugurácii

15.6 2024 10:13

BRATISLAVA - Peter Pellegrini napísal pre obyvateľov Slovenska odkaz v statuse na sociálnej sieti pred inauguráciou za prezidenta.

Otvor článok

Pellegrini a jeho predstava o vykonávaní protokolárne najvýznamnejšej funkcie v štáte

15.6 2024 11:00

Pellegrini si mysli, že by sme sa mali naučiť rešpektovať výsledky volieb

Otvor článok

Novozvolený prezident: Aj o tom, kto bude prvou návštevou, ktorú pohostí v paláci

15.6 2024 11:11

BRATISLAVA - Peter Pellegrini na sociálnej siete uverejnil rozhovor, kde okrem iného prezradil aj to, kto bude prvou návštevou, ktorú pohostí na tradičnom slávnostnom obede.