Viac než 400 ľudí sa na evanjelizácii v Portugalsku rozhodlo pre vieru v Ježiša Krista + VIDEO

NETKY.SK • 3 Máj 2024, 23:00 • 2 min
Viac než 400 ľudí sa na evanjelizácii v Portugalsku rozhodlo pre vieru v Ježiša Krista + VIDEO

Minulý týždeň bolo v portugalskom Porte vidieť na mnohých miestach veľa jasnočervených kvetov, ktoré pripomínali 50. výročie „karafiátovej“ revolúcie,. Tá pokojným priebehom oslobodila krajinu od diktaktúry.

slovakia

left justify in out

V posledný aprílový piatok sa Will Graham prihovoril zhromaždeniu viac ako 6000 ľudí na „oslave nádeje“ v portskej Super Bock Aréne.

Žiadam vás, aby ste rezignovali na to, že ste v živote svojim vlastným šéfom," povedal. Tento výrok zasiahol Matildu, ktorá pozorne počúvala kázanie.

Žiadny iný kráľ za teba nezomrel," pokračoval Will Graham. Dovoľ Ježišovi, aby bol novým Kráľom v tvojom živote."

Matilda bola jednou z prvých ľudí, ktorí sa dostali do prednej časti arény, keď odpovedala na výzvu Willa Grahama počas kázania evanjelia. Ramená sa jej triasli od vzlykov, keď klesla na kolená – ruky mala zdvihnuté, keď sa k nemu pripojila v modlitbe, aby vyznala svoje hriechy a pozvala Ježiša Krista do svojho srdca.

Mária, modlitebná dobrovoľníčka, ponúkla utešujúce objatie a počúvala ako Matilda hovorila o tom, že sa chce priblížiť Bohu.

Mária jej vysvetlila dobrú správu o tom, že Boh ponúka skutočnú slobodu prostredníctvom vzťahu s Jeho Synom, Ježišom Kristom.

„Pochopila rozdiel medzi životom s Bohom a životom bez Boha,“ uviedla Mária. Vedela, že prísť k Nemu je pre ňu jediný spôsob, ako byť úplnou."


Najlepšia sloboda zo všetkých

Lediane Hveriová sa dobrovoľne prihlásila ako modlitebná poradkyňa spolu so svojím manželom a dvoma tínedžermi. Rozprávala sa s mladým mužom a jeho kamarátom, ktorí prišli na podujatie so svojím pastorom.

Obaja chodia do cirkvi, ale ešte nezačali vzťah s Ježišom Kristom a chceli, aby sa to zmenilo.

Po tom, čo oboch priateľov previedla brožúrou „Kroky ku zmiereniu s Bohom“, ktorá vysvetľuje Evanjelium, sa s nimi pomodlila.

Toto je najlepšie rozhodnutie vášho života,“ povedala Lediane a povzbudila ich ku novoobjavenej viere. Dodala, že je nadšená z toho, že zažijú „najlepšiu slobodu zo všetkých“.

„Aj keď svet môže povedať ‚si slobodný‘, ty hlboko vo svojom vnútri vieš, že nie si oslobodený od záťaže, od závislostí, od tráum,“ povedala modlitebná poradkyňa Debora Hossiová. Ale evanjelium hovorí, že v Ježišovi môžeme mať slobodu."

Keď hovorila o Portugalcoch, povedala:„Mnoho ľudí zo starších generácií verí v Boha, ale v skutočnosti nepoznajú Bibliu. A mladšia generácia v skutočnosti nechce mať nič spoločné s náboženstvom."

Jej modlitba za piatkové zhromaždenie bola, aby Boh urobil „to, čo môže urobiť len On, a pohne srdcia ku zmene“.

Modlitba bola naplnená, keď viac ako 400 ľudí predstúpilo k pódiu na znak ich prijatia Ježiša Krista do svojich sŕdc – vrátane brata a sestry vo veku okolo 20 rokov.

Pastor Kornelis šoféroval dve hodiny autom z Pedrógão Grande v Portugalsku, aby mohol byť na konferencii dobrovoľníkom. Modlil sa spolu so súrodencami, keď odovzdali svoje životy Ježišovi.

„Pôvodom som z Holandska a 5. mája tam oslavujeme náš vlastný ‚Deň slobody‘,“ povedal Kornelis. Vždy je skvelé pomáhať ľuďom spoznať, kto je náš Spasiteľ, pretože sloboda v Ňom je sloboda, ktorá dosiahne všetko."

Poznámka: Evanjelistická asociácia Billyho Grahama kvôli zachovaniu súkromia vo vyššie uvedených svedectvách pozmenila mená zúčastnených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Billy Graham Evangelistic Association (BGEA)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies