Aktualizované Zdravotný stav premiéra: Lekárske konzílium rozhodne, kedy opustí nemocnicu. Začal s rehabilitáciou

NETKY.SK • 30 Máj 2024, 11:41 • 2 min
Aktualizované  Zdravotný stav premiéra: Lekárske konzílium rozhodne, kedy opustí nemocnicu. Začal s rehabilitáciou

BANSKÁ BYSTRICA - Zdravotný stav premiéra vlády Roberta Fica (Smer-SD) je stabilizovaný a vyvíja sa podľa očakávaní celého tímu odborníkov, ktorí zabezpečujú jeho zdravotnú starostlivosť.

slovakia

left justify in out

Zdravotný stav premiéra vlády Roberta Fica je stabilizovaný a vyvíja sa podľa očakávaní celého tímu odborníkov, ktorí zabezpečujú jeho zdravotnú starostlivosť. Konštatovala to vo štvrtok Miriam Lapuníková, riaditeľka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, kde je predseda vlády hospitalizovaný už vyše dvoch týždňov.


"Veríme, že jeho zdravotný stav bude naďalej napredovať tak dobre ako doposiaľ, bude sa zlepšovať a proces rehabilitácie bude prebiehať veľmi dobre," uviedla Lapuníková.

Ako tiež zdôraznila, lekárske konzílium rozhodne, kedy opustí nemocnicu, ale ak k tomu dôjde, pôjde už rovno do domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je to údajne aj jeho prianie.

Premiéra vážne postrelil 71-ročný muž po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, ktoré bolo 15. mája. Páchateľa vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby.

 

Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica zverejnila na sociálnej sieti vyjadrenie. Uvádza sa v ňom:

Na základe rozhodnutia konzília lekárov dnes pán premiér absolvoval ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu. Rovnako bol v týchto dňoch zahájený proces rehabilitácie.

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: TASR/Rooseveltova nemocnica, Banská Bystrica, Foto: Robert Fico/TASR/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies