Alain Delon mal doma 72 zbraní. Pred trestom zachránil predstaviteľa drsných policajtov vek

NETKY.SK • 29 Júl 2024, 18:19 • 2 min
Alain Delon mal doma 72 zbraní. Pred trestom zachránil predstaviteľa drsných policajtov vek

PARÍŽ - Francúzska justícia uzavrela prípad herca Alaina Delona, ​​v ktorého dome tento rok policajti objavili 72 zbraní, hoci nemal zbrojný preukaz. Podľa agentúry AFP to v piatok oznámil štátny zástupca z regiónu Montargis južne od Paríža, kde slávny herec žije. Osemdesiatosemročnému hercovi hrozilo obvinenie z nelegálneho držania zbraní, s ohľadom na jeho zlý zdravotný stav však prokuratúra prípad odložila.

slovakia

left justify in out

Rozsiahly arzenál objavila polícia pri februárovej domovej prehliadke vykonanej na základe správy opatrovníckeho sudcu. Úradník poverený právnou ochranou Delona zistil počas návštevy u neho doma, že herec vlastní strelnú zbraň. Delon žije na rozľahlom panstve v Douchy, asi 100 kilometrov južne od Paríža. Podľa denníka Le Parisien domovú prehliadku navrhla Delonova dcéra Anouchka s tým, že sa obáva, aby si otec neublížil. Polícia nakoniec objavila celkom 72 zbraní a aj súkromnú strelnicu.

Prokurátor Jean-Cédric Gaux dnes uviedol, že Delona nebolo možné vypočuť vzhľadom na jeho „krehký zdravotný stav“ a vyjadrenie lekárov. Zbrane a munície, ktoré z panstva polícia odniesla, budú zničené, dodal prokurátor.

Delon sa preslávil ako herec v 60. rokoch. Od 90. rokov sa ale objavoval na plátne len ojedinele. Herec je v zlom zdravotnom stave a v poslednej dobe sa o ňom písalo najmä v súvislosti so sťažnosťami jeho detí na Hiromi Rollinovou, ktorá býva striedavo označovaná ako Delonova ošetrovateľka a partnerka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Le Parisien, Foto: Profimedia.cz
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies