Antoine Griezmann odchádza z francúzskej reprezentácie +VIDEO

NETKY.SK • 2 Október 2024, 13:21 • 2 min
Antoine Griezmann odchádza z francúzskej reprezentácie +VIDEO

Útočník a víťaz majstrovstiev sveta odchádza z francúzskej reprezentácie. V roku 2018 sa stal s Les Bleus majstrom sveta, má na konte 137 vystúpení a 44 gólov za národný tím.

slovakia

left justify in out

Francúzsky útočník Atletica Madrid Antoine Griezmann v pondelok „s hlbokým dojatím“ potvrdil svoj odchod do medzinárodného futbalového dôchodku. „Dnes s hlbokými emóciami oznamujem svoj odchod z pozície hráča francúzskeho národného tímu. Po desiatich neuveriteľných rokoch, poznačených výzvami, úspechmi a nezabudnuteľnými okamihmi je čas obrátiť list a uvoľniť miesto novej generácii,“ uviedol Griezmann vo vyhlásení na svojich sociálnych sieťach.

Griezmann opúšťa francúzsky národný tím po 137 vystúpeniach, v ktorých strelil 44 gólov a pridal 38 asistencií. Debutoval 5. marca 2014 vo veku 22 rokov v priateľskom zápase na Stade de France proti Holandsku, kde nastúpil v základnej zostave, a s Les Bleus vyhral v roku 2018 majstrovstvá sveta a v roku 2021 Ligu národov, vo finále proti Španielsku, a tiež sa stal vicemajstrom Euro 2016, kde bol so šiestimi gólmi najlepším strelcom turnaja a vyhlásili ho za najužitočnejšieho hráča.

 

 

Od marca 2014 až do tohto septembra som mal možnosť prežiť neuveriteľné chvíle s výnimočnými spoluhráčmi,“ poznamenal hráč španielskeho Atletica Madrid. „Podelili sme sa o víťazstvá, ktoré nám navždy zostanú vryté do pamäti, preto ďakujem za tieto vzácne spomienky, ktoré sme spolu vytvorili. Chcel by som sa poďakovať aj fanúšikom, ktorí pri mne vždy stáli, vo chvíľach radosti aj vo chvíľach pochybností. Vaša vášeň, zápal a vernosť boli pre mňa skutočným zdrojom energie,“ dodal Griezmann.
 
Okrem toho sa útočník poďakoval všetkým zamestnancom národného tímu, najmä súčasnému trénerovi Didierovi Deschampsovi, ktorý mu umožnil debut a s ktorým bol prakticky nespochybniteľný. „Jeho dôvera a podpora počas celej mojej medzinárodnej kariéry boli pre môj športový rozvoj kľúčové,“ povedal. „Odchádzam z francúzskeho národného tímu s hlbokým pocitom hrdosti a vďačnosti. Mal som tú česť reprezentovať našu krajinu a možnosť zažiť výnimočné momenty, ako napríklad titul majstra sveta. Aj naďalej budem s vášňou sledovať Bleus a podporovať tento tím, ktorý mi toľko dal. Som presvedčený, že budúcnosť je svetlá, a už sa neviem dočkať, ako zažiari ďalšia generácia. Ďakujem vám všetkým za vašu lásku a podporu. Čoskoro sa uvidíme, Antoine,“ povedal.

Francúzsky futbalista po výhre na majstrovstvách sveta 2018.
Francúzsky futbalista po výhre na majstrovstvách sveta 2018.
Zdroj: X


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: El Pais, Foto: X/ Antoine Griezmann
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies