Apoštolská cirkev na Slovensku chystá v Košiciach konferenciu Zdravý zbor + VIDEÁ

NETKY.SK • 7 September 2024, 15:12 • 4 min
Apoštolská cirkev na Slovensku chystá v Košiciach konferenciu Zdravý zbor + VIDEÁ

Pod záštitou biskupa Pavla Zsolnaia organizuje Apoštolská cirkev na Slovensku konferenciu určenú pre služobníkov, pastorov, pomocníkov a dobrovoľníkov, ktorí slúžia ľuďom v jej cirkevných zboroch.

slovakia

left justify in out

Tohtoročná konferencia je na tému Zdravý zbor a zahraničným hosťom bude maďarský pastor János Kalupka. Podujatie sa uskutoční v piatok 27. a v sobotu 28. septembra 2024 v zbore Apoštolskej cirkvi v Košiciach.

Program konferencie začne v piatok od 18:00 témou „Cesta k obnove zboru“, ktorú predstaví János Kalupka. Po ňom bude od 20:00 hovoriť o životných cykloch zboru biskup Apoštolskej církvi na Slovensku Pavol Zsolnai.

Sobotný program začne od 9:30 hod. s témou „Prvky revitalizácie zboru“ a rečníkom bude Miro Tóth z Nitry. Jeho nedávne kázanie predstavilo hlavné znaky apoštolskej komuniy:

Po prestávke od 11:30 sa uskutočnia tri workshopy. Pôjde o workshop pre nedávno založené zbory „Zasadený a rastúci“, workshop pre tímy menších zborov, ktoré chcú byť zdravé s názvom „Počtom malý, srdcom zdravý“ a napokon workshop pre tímy zborov s viacerými pastormi s podtitulom „Komplikovaní, ale usporiadaní“.

Po obede budú v sobotňajšom programe od 14:00 hod. prezentácie na tri témy ako prirodzený rast církvi, program na na obnovu zborov a cesta obnovy.

Program konferencie ukonćia modlitby a vyslanie, ktoré bude moderovať biskup Pavol Zsolnai.

Apoštolská cirkev na Slovensku je protestantská cirkev, špecificky zameraná evanjelikálne, letnično-charizmatického smeru. Je súčasťou celosvetového cirkevného spoločenstva Assemblies of God (AoG), ktoré má po svete viac ako 67 mil. členov a spolu s ostatnými letničnými a charizmatickými cirkevnými spoločenstvami má 750 miliónov členov - znovuzrodených kresťanov

Cirkev zdieľala v júni na YouTube víziu nového biskupa Pavla Zsolnaia spolu so strategickými krokmi na najbližších 10 rokov.„Na budúcnosť sa pozeráme tromi pohľadmi. Je ním vnímanie nášho poslania smerom k svetu okolo nás, naša zodpovednosť - jedného voči druhému v našej cirkevnej rodine a v neposlednom rade naša zodpovednosť smerom k Bohu samému. Nech nás Duch Svätý zmocní v poznávaní a napĺňaní Jeho vízie," uvádza sa v popise ku vízii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Apoštolská cirkev na Slovensku, YouTube kanál AC na Slovensku.
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies