Banská Bystrica pripravuje bežkárske trate na zimnú sezónu: Práce začali na Šachtičkách

NETKY.SK • 17 Október 2024, 09:46 • 2 min
Banská Bystrica pripravuje bežkárske trate na zimnú sezónu: Práce začali na Šachtičkách

BANSKÁ BYSTRICA - Záhradnícke a rekreačné služby Banskej Bystrice začali s jesennou údržbou bežkárskych tratí. Práce na Šachtičkách zahŕňajú opiľovanie drevín, odstraňovanie kameňov a kosenie, aby boli trate pripravené na zimnú sezónu aj pri menšej snehovej pokrývke.

slovakia

left justify in out

Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) v Banskej Bystrici začali s jesennou údržbou lesných ciest a zvážnic, ktoré v zimnom období slúžia ako bežkárske trate. Prvé práce prebiehajú na Šachtičkách, kde pracovníci mestského podniku odstraňujú náletové dreviny, zbierajú popadané kamene a kosia či mulčujú okraje ciest.

Cieľom týchto opatrení je pripraviť trate tak, aby boli využiteľné aj pri nižšej snehovej pokrývke bez rizika poškodenia techniky.

Podľa vyjadrenia ZAaRES na sociálnej sieti, údržba na Šachtičkách potrvá do konca tohto týždňa, pričom v ďalšej fáze sa presunú na trate v Kremnických vrchoch. Bežkárske trate v tejto oblasti sú populárne nielen medzi miestnymi obyvateľmi, ale aj medzi návštevníkmi mesta.

Počas zimy ZAaRES pravidelne upravuje bežkárske trate v okolitých pohoriach, ako sú Starohorské vrchy, Kremnické vrchy a Veľká Fatra. Aj keď bola minulá sezóna pre nedostatok snehu kratšia, pracovníci ZAaRES dokázali v Kremnických vrchoch s ratrakom upraviť viac ako 1 240 kilometrov tratí, čo zodpovedá viac než 180 motohodinám práce.

Príprava na bežkársku sezónu je nevyhnutná na zabezpečenie kvalitných podmienok pre milovníkov bežeckého lyžovania. Vďaka starostlivej údržbe tratí budú návštevníci môcť bezpečne využívať zimné športové aktivity v okolí Banskej Bystrice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Banská Bystrica, ZAaRES, Foto: FB/Záhradnícke a rekreačné služby
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies