Banskobystrický kraj pridáva víkendové spoje, zlepšia dostupnosť z veľkokrtíšskeho okresu

NETKY.SK • 11 Október 2024, 17:09 • 2 min
Banskobystrický kraj pridáva víkendové spoje, zlepšia dostupnosť z veľkokrtíšskeho okresu

BANSKÁ BYSTRICA - Od soboty 12. októbra začnú premávať nové autobusové spoje, ktoré počas víkendov zlepšia dostupnosť Zvolena a Banskej Bystrice v smere od Veľkého Krtíša. Pribudne tiež nedeľný spoj medzi Veľkým Krtíšom a Hrušovom a na žiadosť cestujúcich bude viac času na prestup na vlak v Hornej Štubni.

slovakia

left justify in out

Cestujúci, ktorí využívajú autobusové linky Integrovaného dopravného systému Banskobystrického samosprávneho kraja (IDS BBSK), sa môžu už od soboty 12. októbra tešiť na viac víkendových spojov.

Tie pribudnú na trase medzi Veľkým Krtíšom/Modrým KameňomZvolenom/Banskou Bystricou. Ide o dva páry nových spojov počas soboty aj nedele.

V sobotu bude nový spoj premávať z Modrého Kameňa do Zvolena o 12:35 a z Lešti do Zvolena21:00. Zo Zvolena pribudnú v soboty nové spoje s odchodom o 15:15 do Modrého Kameňa a o 20:25 do Lešti.

V nedeľu pribudnú nové spoje z Veľkého Krtíša do Zvolena s odchodmi o 9:00 a o 15:15. Zo Zvolena do Veľkého Krtíša začnú v nedeľu premávať spoje s odchodmi o 11:0016:45.

Ilustračné foto - autobusová stanica v Banskej Bystrici.
Ilustračné foto - autobusová stanica v Banskej Bystrici.
Zdroj: Facebook / Slovenská autobusová doprava Zvolen - SAD Zvolen

Už od nedele 13. októbra sa tiež zlepší spojenie medzi Veľkým Krtíšom a obcou Hrušov. Z okresného mesta pôjdu do Hrušova nedeľné autobusy s odchodmi o 6:35 a 12:25. Z Hrušova do Veľkého Krtíša sa cestujúci po novom v nedeľu dostanú spojmi o 7:4513:30.

Na žiadosť cestujúcej verejnosti sa tiež už od tohto víkendu posunú pravidelné odchody spoja, ktorý premáva na trase Žiar nad Hronom – Kremnica – Horná Štubňa. Autobus bude zo Žiaru nad Hronom odchádzať o 15 minút skôr, aby tak mali cestujúci viac času na prestup na vlak v Hornej Štubni.

Tento autobus bude po novom zastavovať aj na zastávkach Turček, Dolný TurčekSklené, rázc. Cestujúcim kraj odporúča, aby si všetky zmeny overili na stránke www.cp.sk alebo na www.idsbbsk.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BBSK, Foto: TASR (ilustračné foto)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies