Beštiálny útok pitbula na slovenské dieťa v Maďarsku: 2-ročný chlapec bojuje o život, psa čaká utratenie

NETKY.SK • 24 Júl 2024, 15:59 • 2 min
Beštiálny útok pitbula na slovenské dieťa v Maďarsku: 2-ročný chlapec bojuje o život, psa čaká utratenie

RAJKA - Maďarská polícia vyšetruje okolnosti piatkového útoku pitbula na dvojročného chlapca v meste Rajka. Incident sa odohral na spoločnom dvore medzi radovými domčekmi. Chlapček bol vážne uhryznutý na tvári aj na iných častiach tela a teraz bojuje v nemocnici o život. Psa pravdepodobne čaká utratenie, uviedli maďarské médiá.

slovakia

left justify in out

Napadnutým dieťaťom bol slovenský chlapec. Hrozivý incident sa stal vo chvíli, keď sa hral na dvore pri návšteve u príbuzných, upresnil maďarský web RTL.

"Dieťa sme oživovali a intubovali. Do nemocnice ho chlapec transportoval vrtuľníkom," uviedol hovorca záchranárov Pál Győrfi. Chlapec je v súčasnej chvíli v nemocnici v meste Györ. Bližšie informácie o jeho stave zatiaľ nie sú známe. Maďarská polícia vyšetruje majiteľa psa z podozrenia z ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Agresívny pes je v súčasnej chvíli pod dohľadom veterinárov, ktorí skúmajú možné príčiny nebezpečného správania.

"Pitbulteriér má päť rokov a momentálne je v meste Mosonmagyaróvár na pozorovaní, ktoré potrvá asi 14 dní. Následne bude s najväčšou pravdepodobnosťou utratený," uviedla vo vyjadrení pre médiá kancelária starostu mesta Rajka. "Konkrétne s týmto psom sme predtým neevidovali žiadne problémy," dodali predstavitelia radnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: RTL, cnn.iprima.cz, Ilustračné foto: goldstreamgazette.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies