Blanár: Slovensko je rešpektovaným štátom v OSN

NETKY.SK • 19 September 2024, 07:43 • 2 min
Blanár: Slovensko je rešpektovaným štátom v OSN

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie diskutoval s Mlynárom o špecifikách portfólia jeho práce v Programe OSN pre ľudské sídla.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v stredu prijal zástupcu výkonnej riaditeľky Programu Organizácie Spojených národov pre ľudské sídla (UN-HABITAT) – slovenského diplomata Michala Mlynára, ktorý je v medzinárodnej organizácii združujúcej 193 štátov sveta jedným z najvyššie postavených Slovákov.

Ako priblížil šéf slovenskej diplomacie, Slovenskú republiku zastupujú na vysokých pozíciách OSN momentálne dvaja predstavitelia. Okrem Michala Mlynára ide tiež o Miroslava Jenču, ktorý je poradcom generálneho tajomníka OSN.

"Ich pôsobenie je potvrdením toho, že Slovensko je rešpektovaným štátom, ktorý má významných diplomatov aj na takýchto pozíciách. Zapájajú sa do dôležitých celosvetových tém, majú možnosť podieľať sa na rozvoji či už v humanitárnej, alebo v mnohých iných oblastiach," vyzdvihol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Šéf slovenskej diplomacie diskutoval s Mlynárom o špecifikách portfólia jeho práce v Programe OSN pre ľudské sídla.

"Ide o mimoriadne aktuálnu tému dostupného bývania. Program je aktívny tiež v rámci budúcej obnovy Ukrajiny a bývania. V tejto súvislosti sme zároveň hovorili o príprave spoločného projektu medzi Slovenskou republikou a OSN, ktorý by sa mal týkať podpory priamo v tejto oblasti," informoval Blanár.

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MZV SR, Foto: MZV SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies