Bolívia vyhlásila národný stav núdze pre ničivé požiare, ministerstvo varuje

NETKY.SK • 10 September 2024, 12:21 • 2 min
Bolívia vyhlásila národný stav núdze pre ničivé požiare, ministerstvo varuje

BUENOS AIRES - MZVEZ SR odporúča ľuďom nachádzajúcim sa v zasiahnutých oblastiach riadiť sa pokynmi miestnych úradov, bezpečnostných a záchranných zložiek.

slovakia

left justify in out

Bolívia vyhlásila národný stav núdze kvôli ničivým lesným požiarom, ktoré zasiahli životné prostredie, zdravie ľudí, biodiverzitu a každodenný život obyvateľstva. Aktuálne je v krajine 72 aktívnych požiarov. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na svojom webe.

"V krajine je 72 aktívnych požiarov, z toho 64 v regióne Santa Cruz, šesť v Beni, jedno v Pando a jedno v amazonskom regióne La Paz," uviedol rezort. Pre hustý dym z požiarov boli pozastavené aj lety z letísk v postihnutých zónach.

MZVEZ odporúča ľuďom nachádzajúcim sa v zasiahnutých oblastiach riadiť sa pokynmi miestnych úradov, bezpečnostných a záchranných zložiek.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva úradu SR v Buenos Aires (+5491144238506) alebo v pracovných dňoch od 8.00 do 15.30 h Konzulárne informačné centrum MZVEZ SR (+421 2 5978 5978).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Foto: Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies