AKTUALIZOVANÉ BOMBOVÁ HROZBA v Bratislave: Evakuujú letisko!

NETKY.SK • 31 Júl 2024, 09:43 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ BOMBOVÁ HROZBA v Bratislave: Evakuujú letisko!

BRATISLAVA - Vyšetrovaním tejto udalosti sa zaoberajú policajti druhého bratislavského okresu.

slovakia

left justify in out

Na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave evakuujú ľudí, niekto tam nahlásil bombu. Na mieste vykonávajú policajti pyrotechnickú prehliadku. Na sociálnej sieti o tom informovala bratislavská krajská polícia.

"Na základe prijatého oznámenia o uložení výbušného nástražného systému v priestoroch Letiska M. R. Štefánika v Bratislave policajti aktuálne vykonávajú prvotné úkony, medzi ktorými je aj evakuácia osôb. Na mieste je vykonávaná pyrotechnická prehliadka," priblížila polícia. Doplnila, že vyšetrovaním tejto udalosti sa zaoberajú policajti druhého bratislavského okresu.

Odlety z bratislavského letiska sú v súčasnosti pre bombovú hrozbu pozastavené. Ráno napríklad neodletel dopravca Corendon Airlines do tureckej Antalye. Letisko čaká na ďalšie pokyny zo strany polície, ktorá vykonáva v priestoroch budovy pyrotechnickú prehliadku. Uviedla to hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Demovičová.

Prílety na letisku nie sú podľa hovorkyne obmedzené. Avšak cestujúci z prilietavajúcich letov aktuálne čakajú v lietadlách na ďalšie pokyny, bez aktuálnej možnosti vystúpenia z lietadla.

"Týka sa to príletov s dopravcom Smartwings z destinácií Marsa Alam a Mersa Matrouh, príletov dopravcu Ryanair z destinácií Burgas a Alghero a príletu dopravcu Mavi Gok z Antalye," priblížila Demovičová.

Doplnila, že celý terminál bratislavského letiska bol pre nahlásenie bombovej hrozby evakuovaný v stredu o 8.40 h. "Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR prijalo informáciu o možnej bombovej hrozbe na bratislavskom letisku od policajného zboru. Situáciu zatiaľ monitorujeme," informoval zástupca hovorcu OS ZZS Richard Bolješik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Bratislave, Letisko Bratislava, Foto: letenky.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies