Boris Susko plánuje zvolať Radu pre ľudské práva po audite: Odhalené manipulácie a porušenie zákona + VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 4 September 2024, 15:38 • 4 min
Boris Susko plánuje zvolať Radu pre ľudské práva po audite: Odhalené manipulácie a porušenie zákona + VIDEO + FOTO

BRATISLAVA - Susko tiež kritizoval exministerku Máriu Kolíkovú v súvislosti s dotačnou výzvou, za ktorou stál rezort spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu spravodlivosti Boris Susko plánuje po ukončení celého procesu auditu zvolať Radu vlády SR pre ľudské práva. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády, pričom upozornil, že audit odhalil manipulácie a porušenie zákona pri prideľovaní dotácií.

"Tento systém bol netransparentný," povedal Susko s tým, že niektoré mimovládne organizácie boli uprednostňované. "Medzi nimi sa mali nachádzať aj organizácie prepojené na rodinu lídra opozičného Michala Šimečku," dodal s upozornením na podozrenia z manipulácie.

Susko tiež kritizoval exministerku Máriu Kolíkovú v súvislosti s dotačnou výzvou, za ktorou stál rezort spravodlivosti. "Ja vyzývam pána Šimečku a pani Kolíkovú, aby sa k tomu vyjadrili a aby sa ospravedlnili subjektom, ktoré na ich úkor nemuseli byť úspešné," uviedol.

Rezort spravodlivosti plánuje výsledky auditu zverejniť po ukončení celého procesu. Susko zdôraznil, že audit bol nezávislý. "Proces a výsledky auditu bol nezávislý, nerobil ho ani Robert Fico, ani Boris Susko," dodal.

Ministerstvo spravodlivosti SR vo februári oznámilo zrušenie dotačnej výzvy na poskytnutie dotácie v programe Ľudské práva 2024 s alokáciou 769 500 eur. Rezort mal podozrenia z manipulácie pri výbere úspešných žiadateľov o dotácie, preto podrobil dotačný mechanizmus auditu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Netky, Foto: Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies