Bratislava: Prvá stredná škola zameraná na IT v Európe!

NETKY.SK • 6 September 2024, 12:04 • 2 min
Bratislava: Prvá stredná škola zameraná na IT v Európe!

BRATISLAVA - Škola momentálne prijala 47 študentov a plánuje expanziu do Česka, Dánska a USA.

slovakia

left justify in out

V Bratislave tento týždeň otvorili prvú strednú školu v Európe zameranú na vzdelávanie v oblasti umelej inteligencie a moderných technológií. Škola ponúka dva hlavné študijné programy – vývoj hybridných aplikácií a tvorbu digitálnych hier.

"Približne 70 percent výučby tvoria odborné predmety a 30 percent sú predmety všeobecnovzdelávacie. Dodržujeme zákonné minimá. Odborné predmety sú rozdelené podľa študijných programov na aplikácie a hry. Študenti majú predmety ako klasické programovanie, grafiku, herný dizajn, podnikanie, marketing a sebarozvoj," vysvetlila Viktória Jakubovičová, jedna zo zakladateliek školy.

Podľa zakladateľov má škola ambíciu nastavovať nové štandardy vo vzdelávaní a prispieť k tomu, aby talentovaní mladí ľudia zostali na Slovensku. Výuka je zameraná na praktické zručnosti a prepojenie so skutočným svetom.

"Na vyučovaní simulujeme fungovanie firmy, študenti pracujú v tímoch. Známkovanie je kombináciou sebahodnotenia, hodnotenia tímu a učiteľa," dodali zakladatelia.

Škola sídli v štyroch triedach, ktoré boli zriadené v nevyužívaných priestoroch Základnej školy Biskupická v Podunajských Biskupiciach. Triedy sú navrhnuté tak, aby učitelia nevyučovali klasickým frontálnym spôsobom, ale pracovali so študentmi na projektoch.

Škola momentálne prijala 47 študentov a plánuje expanziu do Česka, Dánska a USA. "V januári chceme v budove školy otvoriť aj škôlku pre asi 48 detí," doplnila škola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: sositba.sk, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies