Bratislava: Rezort športu podpísal memorandum s Ekonomickou univerzitou

NETKY.SK • 3 Október 2024, 16:54 • 2 min
Bratislava: Rezort športu podpísal memorandum s Ekonomickou univerzitou

BRATISLAVA - Ministerstvo a univerzita sa zaviazali k vzájomnej výmene informácií, skúseností a publikácií, čím podporia rozvoj teoretických i praktických znalostí v oblasti manažmentu turizmu, hotelierstva a športu. Zástupcovia ministerstva sa taktiež budú podieľať na hodnotení štátnych záverečných skúšok študentov univerzity a prispievať odbornými témami na záverečné práce.

slovakia

left justify in out

Minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi a rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo dnes podpísali memorandum o spolupráci medzi oboma inštitúciami. Tento krok potvrdzuje odhodlanie ministerstva a univerzity rozvíjať spoluprácu v oblasti vzdelávania, vedy, výskumu a najmä podpory rozvoja cestovného ruchu a športu na Slovensku.

Memorandum obsahuje konkrétne oblasti spolupráce, ktoré budú prínosom nielen pre akademickú obec, ale aj pre sektor cestovného ruchu a športu.

Medzi hlavné body patrí spoločná realizácia vyžiadaných prednášok v rámci pedagogického procesu, účasť na národných a európskych výskumných projektoch, organizácia vedeckých konferencií a sympózií, ako aj podpora odborného rastu zamestnancov a študentov Ekonomickej univerzity.

Významnou súčasťou memoranda je aj podpora študentských odborných aktivít a zabezpečenie bezplatnej odbornej praxe pre študentov univerzity.

Zdroj: MCRS SR

"Podpisom tohto memoranda posilňujeme spoluprácu medzi štátnou správou a akademickou obcou, čo povedie k rozvoju odbornosti a inovácií v cestovnom ruchu a športe, ako aj k podpore mladých talentov. Verím, že študenti získajú znalosti v oblasti cestovného ruchu a športu a v budúcnosti prispejú k rozvoju týchto dôležitých sektorov pre slovenskú ekonomiku," vyhlásil minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi.

Spolupráca bude prebiehať na báze vzájomnej podpory a spoločných projektov. Ministerstvo a univerzita sa zaviazali k vzájomnej výmene informácií, skúseností a publikácií, čím podporia rozvoj teoretických i praktických znalostí v oblasti manažmentu turizmu, hotelierstva a športu.

Zástupcovia ministerstva sa taktiež budú podieľať na hodnotení štátnych záverečných skúšok študentov univerzity a prispievať odbornými témami na záverečné práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MCRS SR, Foto: MCRS SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies