Brian May, gitarista skupiny Queen, priznal, že mal menšiu mŕtvicu, ktorá mu znemožnila hrať +VIDEO

NETKY.SK • 5 September 2024, 12:23 • 2 min
Brian May, gitarista skupiny Queen, priznal, že mal menšiu mŕtvicu, ktorá mu znemožnila hrať +VIDEO

LONDÝN - Gitarista skupiny Queen Brian May mal minulý týždeň menšiu mozgovú príhodu, po ktorej nemohol ovládať ľavú ruku ani hrať na gitare, uviedol v stredu vo videu, ktoré zverejnil na svojom Instagrame a webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Vysvetlil, že minulý týždeň, keď nemohol používať ruku, ho postihol "zdravotný zádrhel", ktorý bol medzičasom diagnostikovaný ako "menšia mŕtvica", a keď nemohol používať ruku, odišiel "s modrými svetlami" do nemocnice, ale fanúšikov ubezpečil, že odvtedy sa zotavil natoľko, že môže hrať na gitare.

Hoci je May najznámejší ako zakladajúci člen skupiny Queen a autor niektorých z najväčších hitov tejto legendárnej rockovej skupiny vrátane skladieb "We Will Rock You" a "Who Wants to Live Forever", venoval sa aj kariére astrofyzika a aktivistu za práva zvierat.

"Dobrou správou je, že po udalostiach z posledných dní môžem hrať na gitare," povedal a dodal, že to bolo "trochu desivé", ale "v nemocnici Frimley sa mu dostalo fantastickej starostlivosti a pozornosti."

May povedal, že je "v poriadku" a "robí len to, čo mi povedia, čo je v podstate nič", a vymenoval veci, ktoré momentálne nemôže robiť, ako napríklad šoférovať, nastúpiť do lietadla alebo príliš zvýšiť srdcovú frekvenciu.

Počas reči mu nad hlavou preletelo lietadlo a on zažartoval: "Nemám dovolené, aby nado mnou lietali lietadlá, čo ma bude stresovať." Neskôr vo videu May hovoril aj o svojom nedávno vydanom dokumentárnom filme, v ktorom opisuje svoju desaťročnú kampaň za zastavenie kontroverzného zabíjania jazvecov v Británii.

Hudobník mal v posledných rokoch viacero zdravotných problémov. V máji 2020 dostal infarkt, po ktorom mu boli zavedené tri stenty - krátke drôtené trubičky, ktoré fungujú ako lešenie a pomáhajú udržať tepnu otvorenú, aby sa zmiernilo nebezpečenstvo zablokovania prívodu krvi zo srdca.

May potom v televíznej relácii Good Morning Britain povedal, že takmer zomrel, keď utrpel množstvo komplikácií vrátane krvácania do žalúdka v dôsledku liekov, ktoré užíval na srdce.

V marci minulého roka ho kráľ Karol III. povýšil do rytierskeho stavu za jeho zásluhy v oblasti hudby a charity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, Foto: Getty Images / Miikka Skaffari
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies