Brodské: Colníci na hraničnom priechode zachytili nelegálnu prepravu zvierat + FOTO

NETKY.SK • 23 August 2024, 13:04 • 2 min
Brodské: Colníci na hraničnom priechode zachytili nelegálnu prepravu zvierat + FOTO

TRNAVA - Pri kontrole úložného priestoru vozidla hliadka zistila, že sa v ňom nachádza päť klietok, v ktorých bolo deväť mačiek a jeden pes.

slovakia

left justify in out

Až deväť mačiek a jedného psa bez potrebných sprievodných dokladov odhalila hliadka trnavských príslušníkov finančnej správy v ložnom priestore dodávky. Cez diaľničný hraničný priechod Brodské ich prepravoval občan Ukrajiny. Nevedel k nim preukázať žiadne doklady.

Ozbrojení príslušníci finančnej správy zo Stanice colného úradu Senica vykonávali uplynulý týždeň na hraničnom priechode v Brodskom, v smere do Českej republiky, bežnú kontrolu zameranú na daňový dozor a colný dohľad.

Počas nej zastavili dodávku s ukrajinským evidenčným číslom. Pri kontrole úložného priestoru vozidla hliadka zistila, že sa v ňom nachádza päť klietok, v ktorých bolo deväť mačiek a jeden pes.

Na výzvu hliadky šofér dodávky predložil cestovné doklady, ktoré nespĺňali požadované náležitosti. Prípad prevzala Regionálna veterinárna a potravinová správa Senica, ktorá zvieratá umiestnila v Štátnom karanténnom zariadení.

 

obrazok
Foto zo zásahu
Zdroj: Colný úrad Trnava
obrazok
Foto zo zásahu
Zdroj: Colný úrad Trnava

Finančná správa upozorňuje, že aj pri cestovaní so spoločenskými zvieratami ako sú mačky, psy a fretky platia určité pravidlá.

"Cestovať so svojím miláčikom na územie EÚ z územia alebo z tretej krajiny v neobchodnom styku (max. počet - päť zvierat) môžete, ak splníte podmienky, medzi ktoré patrí napríklad: označenie zvieraťa mikročipom, zaočkovanie proti besnote, veterinárne osvedčenie pre nekomerčný presun do členských štátov z územia alebo tretej krajiny," dodali colníci.

 Foto zo zásahu
Foto zo zásahu
Zdroj: Colný úrad Trnava


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: CÚ Trnava, Foto: CÚ Trnava
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies