BUĎ ROZUMNÝ: Polícia spúšťa akciu na boj proti alkoholu za volantom

NETKY.SK • 4 September 2024, 16:08 • 2 min
BUĎ ROZUMNÝ: Polícia spúšťa akciu na boj proti alkoholu za volantom

BRATISLAVA - V rámci preventívnych kontrol sa polícia zameria na všetkých účastníkov cestnej premávky – od vodičov áut až po cyklistov a používateľov elektrických kolobežiek.

slovakia

left justify in out

Polícia v spolupráci so Slovenským združením výrobcov piva a sladu a Ministerstvom dopravy SR začína aj tento rok preventívnu dopravnú akciu „Buď rozumný“. Táto akcia bude zameraná na zodpovedné správanie vodičov na cestách, s dôrazom na elimináciu alkoholu za volantom.

Septembrové cesty budú pod drobnohľadom dopravnej polície, ktorá bude kontrolovať nielen vodičov áut, ale aj motocyklistov a cyklistov.

Príslušníci dopravnej polície budú v septembri po celom Slovensku odhaľovať nielen priestupky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd, ale aj apelovať na zodpovednosť vodičov.

"Naším dlhodobým cieľom je,  aby vodiči pod vplyvom alkoholu nesadali za volant. Preventívna akcia „Buď rozumný“ je jedným z nástrojov, ktorými chceme apelovať na motoristov. Alkohol za volantom, na bicykli či motorke ohrozuje nielen jeho konzumenta, ale aj jeho okolie. Do konca augusta tohto roka evidujeme 7 489 dopravných nehôd. O život pri nich prišlo 166 osôb. Nehodu pod vplyvom alkoholu zavinilo 787 osôb." skonštatoval plk. Juraj Tlacháč, riaditeľ Odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

V rámci preventívnych kontrol sa polícia zameria na všetkých účastníkov cestnej premávky – od vodičov áut až po cyklistov a používateľov elektrických kolobežiek. Jesenné obdobie, kedy sa na cesty vracia vyšší počet vodičov, so sebou prináša zvýšené riziko nehôd, a to najmä v kombinácii s konzumáciou alkoholu.

Preventívna akcia „Buď rozumný“ bude prebiehať po celý september na celom Slovensku a jej cieľom je zlepšiť bezpečnosť na cestách, znížiť počet dopravných nehôd spôsobených pod vplyvom alkoholu a viesť vodičov k zodpovednejšiemu správaniu.

Polícia vyzýva vodičov k úplnej absencii alkoholu za volantom, pretože každá nehoda môže mať tragické následky pre vodiča aj jeho okolie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky, Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies