Čaká nás miliónová odveta mladých boxerov? + VIDEO

NETKY.SK • 14 Október 2024, 17:46 • 2 min
Čaká nás miliónová odveta mladých boxerov? + VIDEO

Ryan Garcia po zhliadnutí dnešného rozhovoru s Devinom Haneym uzavrel dvere k odvete. Haney stanovil podmienky druhého zápasu a povedal, že musia byť podľa jeho predstáv. Garcia tvrdí, že Haney bude musieť „žiť tú nočnú moru ľavého háku“ z ich zápasu z apríla minulého roka, ktorý Devin prehral.

slovakia

left justify in out

Od apríla sa toho medzi Ryanom Garciom a Devinom Haneym stalo veľa. V období pred ich zápasom 20. apríla sa Garcia v podstate pomiatol a zverejňoval videá, ktoré vyvolávali u fanúšikov pochybnosti o jeho duševnom zdraví. Nech už bol jeho skutočný plán akýkoľvek, vyšiel. Garcia v noci zápasu dominoval nad Haneym a uštedril mu prvú prehru. To malo byť všetko, ale potom prišli neúspešné dopingové testy, súdny spor a nespočetné spory medzi Garciom a Haneyho táborom. Napriek dráme a zlej krvi medzi nimi sa zdá, že Haney stále uvažuje o odvete.  

Bill Haney, otec Devina Haneyho, žiada, aby Ryan Garcia podstúpil drogové testy 6 mesiacov vopred, aby sa ubezpečil, že sa Garcia nedostane k žiadnym zakázaným látkam. Stanovil mu termín na prihlásenie sa na testovanie VADA. Zvláštne je, že tento termín určil bez udania dátumu odvety a bez toho, aby sa vedelo čokoľvek o tom, čo sa stane v blízkej budúcnosti. Samozrejme, Garcia tento požiadavok ignoroval a dúfa, že sa môže vrátiť zo suspendácie presne rok po zápase s Haneyom, čo bude 20. apríla 2025.

„Ak sa Devinovi nepodarí získať odvetu, môže ho navždy prenasledovať spomienka na tú strašnú noc a prežívať ju denne, dokonca až do vysokého veku. To by bolo čisté mučenie. Bol by ako vojnový veterán, ktorý má záblesky z bitky a nedokáže sa ich zbaviť.“

Ryan sa odvoláva na ľavý hák, ktorým Haneyho v zápase šesťkrát zhodil, hoci rozhodca napočítal len tri z nich. Ďalšie tri si rozhodca v siedmom kole odpustil. Pre Devina je to veľká komplikácia, pretože prišiel o odvetu s Ryanom, ktorá by bola obrovskou výhrou. Takéto peniaze už neuvidí, keď bude bojovať s niekým iným, a jeho kariéra by sa mohla čoskoro skončiť, ak sa stretne s niekým kvalitným.

Počas dnešného rozhovoru s Andre Wardom vyzeral bývalý dvojnásobný majster sveta Haney psychicky zlomený a takmer sa rozplakal, keď hovoril o udalostiach svojej prehry s Ryanom v newyorskom Brooklyne.
Ak ste mali pochybnosti o tom, či sa Haney cez túto prehru dostal, tento rozhovor ukázal, že je stále v zlom stave a nedokáže sa odpútať od toho, čo sa mu stalo. Promotér Eddie Hearn mal pravdu: Haney vyzerá byť emocionálne zlomený a možno je zlomený aj fyzicky.

To sa však dozvieme až vtedy, keď bude opäť zápasiť. Haney (31-0, 15 KO) sa snažil prehru vysvetliť tým, že urobil všetko správne, ale to, že Garcia užíval zakázané látky (PED), ho urobilo lepším. Znel ako učebnicový príklad popierajúceho bojovníka, ktorý sa stále snaží pochopiť, čo sa mu stalo, a používa obranné mechanizmy, aby sa dištancoval od konfrontácie s trpkou pravdou. „Som súťaživý. Všetko musí byť správne. Všetko musí byť len za mojich podmienok,“ povedal Devin Haney pre kanál All the Smoke Fight o potenciálnej odvete s Ryanom Garciom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: The Telescope, Marca, Foto: LAPRESSE
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies